Dostupni linkovi

Uhapšen osumnjičeni za dvostruko ubistvo u Zenici


Mjesto ubistva u Tarčinu kod Sarajeva, ilustrativna fotografija.

Caner Taylan, turski državljanin, koji je bio u bjekstvu od srijede, 13. januara, zbog dvostrukog ubistva u Zenici uhapšen je u četvrtak, 14. januara, u poslijepodnevnim satima, potvrdio je za Radio Slobodna Evropa (RSE) Hasan Hodžić, glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona (MUP SBK).

"Nakon pronalaska predmetnog kombi vozila policijski službenici jedinice za specijalističku podršku MUP-a SBK-a u saradnji sa sektorom kriminalističke policije i policijskom stanicom Busovača shodno raspoloživim saznanjima vršili su pretragu terena koja je u konačnici dovela do lišavanja slobode osumnjičenog", kazao je Hodžić

Osumnjičeni je uhapšen u mjestu Raško Polje koje se nalazi između Kaonika i Viteza, u srednjoj Bosni.

On je priveden u Policijsku stanicu Busovača gdje će biti izvršena kriminalistička obrada nakon čega će biti predat u nadležnost Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK), naveo je Hodžić.

Caner (Fuat) Taylan osumnjičen je da je srijedu 13. januara, u ulici Nikole Tesle u Novoj Zenici, ubio Zeničane Ramiza Odobašića i Arslana Mujića.

Ubijeni Odobašić i Mujić, navodno, bavili su se prodajom deviza pa se sumnja da je upravo to bio razlog njihovog sastanka s ubicom.

XS
SM
MD
LG