Dostupni linkovi

Dvostruko ubistvo u Zenici


Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK) intenzivno traga za Canerom (Fuatom) Taylanom, državljaninom Republike Turske, sa prebivalištem u Zenici.

Prema dosad prikupljenim saznanjima, iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona navode kako postoje osnovi sumnje da se Taylan dovodi u vezu sa izvršenjem krivičnog djela "ubistvo".

Naime, u srijedu 13.januara oko 09.30 sati, nepoznata osoba, upotrebom hladnog oružja, nanijela je povrede osobi inicijala O.R. (1957) iz Zenice, a koja je od posljedica zadobijenih povreda i preminula na mjestu izvršenja krivičnog djela, saopšteno je iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

„ U poslijepodnevnim satima, u istoj ulici (Nikole Tesle), u dvorištu privatne kuće, pronađeno je još jedno beživotno tijelo muške osobe, koje se prema operativnim saznanjima može dovesti u vezu sa navedenim krivičnim djelom i osumnjičenom osobom“, saopšteno je iz MUP-a.

U toku je uviđaj na mjestu pronalaska tijela, čiji identitet još nije potvrđen.

Nakon dvostrukog ubistva u Zenici, gradu u srednjoj Bosni, Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK) u srijedu (13.januara) zatražilo je od građana pomoć u pronalasku izvršioca krivičnog djela ubistva.

MUP-a ZDK objavio je fotografiju osumnjičene osobe, za što je kako je navedeno u saopštenju dobio saglasnost dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva ZDK.

Iz MUP-a apeluju na građane da ukoliko raspolažu bilo kakvim informacijama koje mogu pomoći u pronalasku i lociranju osobe, da o tome odmah obavijeste najbližu policijsku stanicu besplatnim pozivom na telefonski broj 122.

Sve aktivnosti se poduzimaju u saradnji sa drugim policijskim agencijama u BiH, kao i Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, saopćeno je iz MU ZDK.

XS
SM
MD
LG