Dostupni linkovi

Ubistvo Olivera Ivanovića – godinu dana istrage bez rezultata


Godinu dana je prošlo od ubistva lidera Građanske inicijative "Srbija, Demokratija, Pravda“ Olivera Ivanovića, ali do danas nema zvaničnih informacija kosovskih i srpskih institucija o tome ko su nalogodavci i izvršioci tog zločina.

Zvaničnici na Kosovu i u Srbiji najavljivali su rešavanje ovog slučaja. Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je u julu 2018. da će kosovske institucije "izaći sa konkretnim rezultatima, zbog kojih će mnogi dobiti glavobolju i na Kosovu i u Beogradu”.

Tri dana kasnije predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da srpska policija prvi put "ima neka operativna saznanja“ o ubistvu Ivanovića.

Međutim, do sada, jedina hapšenja obavila je kosovska policija, dok su srpske institucija javno izjavile da su saslušale samo Milana Radoičića, potpredsednika Srpske liste, koga kosovske vlasti sumnjiče za umešanost u ubistvo.

"Saznali smo da Milan Radojičić, taj ozloglašeni ubica, nije ubio Olivera Ivanovića i to srpska policija od danas može sa punom sigurnošću da tvrdi“, izjavio je tim povodom predsednik Srbije Aleksandar Vučić u novembra 2018. godine.

Kako je izgledala hronologija istrage ubistva Olivera Ivanovića tokom godinu dana od zločina, pogledajte u videu "Godina od smrti Olivera Ivanovića, ubice nepoznate" kojeg možete preuzeti preko opcije 'embed'.

Godina od smrti Olivera Ivanovića, ubice nepoznate
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:04:19 0:00

XS
SM
MD
LG