Dostupni linkovi

Ubijeno pet slonova, a umro i jedan od posljednjih nosoroga


Ilustracija

Dok svijet oplakuje brutalno ubojstvo afričkog omiljenog lava Cecila, u Keniji je ubijeno pet ugroženih slonova. Ženka i njenih četvero mladunčadi ubijeni su zbog kljova koje postižu visoku cijenu na crnom tržištu u Aziji.

Čuvari parka u kojem su slonovi živjeli čuli su pucnjeve u ponedjeljak navečer te su čitavu noć pretraživali park. Nažalost, krivolovci su pobjegli u susjednu Tanzaniju odakle su i došli, a čuvare je zatekao zastrašujuć prizor – petero mrtvih slonova prekrivenih krvlju.

Ostala su još samo četiri sjeverna bijela nosoroga

Nabire, ženka sjevernog bijelog nosoroga, uginula je ovaj tjedan u češkom zoološkom vrtu. Životinja je čitav život provela u zoološkom vrtu, a umrla je od komplikacija vezanih za prsnuće ciste.

Sjeverni bijeli nosorozi su zbog krivolova gotovo izbrisani s lica zemlje. Njihovi rogovi su cijenjena roba na crnom tržištu.

Nabire je bila jedna od pet živućih sjevernih bijelih nosoroga. Sada ih je samo četiri. Nola, starija ženka koja živi u zoološkom vrtu u San Diegu, te Sudan, stariji mužjak (jedini mužjak sjevernog bijelog nosoroga na svijetu) koji živi u rezervatu u Keniji zajedno s dvije ženke – Najin i njenom kćerkom Fatu.

XS
SM
MD
LG