Dostupni linkovi

U Vojvodini pada broj obolelih od korona virusa


U Kliničkom centru Vojvodine (KCV) trenutno se leče 84 pacijenta kod kojih je utvrđeno prisustvo korona virusa, a osam ih je na respiratorum saopštila je Pokrajinska vlada 22. aprila.

U saopštenju se dodaje da u privremenoj izolacionoj bolnici na Novosadskom sajmu boravi 127 pacijenata, u Opštoj bolnici u Pančevu 137, a u rehabilitacionoj banji Junaković u Apatinu njih 40.

U protekla 24 sata iz KCV otpušteno je 20 pacijenata, 35 iz privremene bolnice na Novosadskom sajmu, a sedam pacijenata iz Opšte bolnice u Pančevu.

Od početka epidemije do 22. aprila, u Vojvodini su 562 osobe bile pozitivne na COVID-19, a testirana je ukupno 5.581 osoba. Preminulo je 17 pacijenata.

„U prethodna 24 sata, na teritoriji Vojvodine testirano je 345 osoba, od toga je njih 14 pozitivno na COVID-19, što i dalje pokazuje da postoji linearan pad broja obolelih u AP Vojvodini. I dalje beležimo trend pada broja obolelih i veći broj otpusta nego prijema u bolnice pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo ovog virusa“, izjavio je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

Kada je reč o ustanovama socijalne zaštite, Gojković je rekao da je u dom u Molu stavljen u karantin zbog jedne štićenice kod koje je potvrđeno prisustvo virusa.

„Sve osobe koje su imale kontakt sa obolelom, testirane su i negativne su na virus“, dodao je Gojković.

Direktorka Kliničkog centra Vojvodine Edita Stokić izjavila je da je od trenutka kada je KCV počeo da prima pacijente obolele od virusa, otpuštenoukupno 119 pacijenata.

Uoči otvaranja beogradskih pijaca
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:40 0:00

XS
SM
MD
LG