Dostupni linkovi

'Musk se neće pridružiti upravi Twittera', kaže izvršni direktor


Elon Musk
Elon Musk

Elon Musk odlučio je ne pridružiti se upravi Twittera, izjavio je izvršni direktor te kompanije Parag Agrawal.

Muskovo imenovanje trebalo je stupiti na snagu u subotu, nakon što je otkrio da je kupio 9,2 posto udjela u Twitteru.

Direktor Tesle Elon Musk otkrio je 4. aprila da ima udio od 9,2 posto u Twitteru, vrijedan skoro tri milijarde dolara, što ga čini najvećim dioničarom društvene mreže za mikro blogove i potiče rast dionica kompanije za više od 25 posto.

"Elon je odlučio da se neće pridružiti odboru", objavio Agrawal na Twitteru, dodajući da Musk ostaje najveći dioničar i da će Twitter ostati otvoren za njegov doprinos.

Kao plodan korisnik Twittera, Musk ima više 80 miliona pratilaca otkako se pridružio 2009. godine.

Međutim, u posljednje vrijeme, najbogatija osoba na svijetu kritična je prema platformi društvenih medija i njenim politikama.

Nedavno je pokrenuo anketu na Twitteru i pitao korisnike vjeruju li da se platforma pridržava principa slobode govora, za koji je više 70 posto glasalo "ne".

Tokom proteklog vikenda, Musk je predložio promjene u usluzi Twitter Blue premium pretplate, uključujući smanjenje cijene, zabranu oglašavanja i davanje mogućnosti plaćanja u kriptovaluti dogecoin.

Musk je, također, pitao svoje pratitelja da li Twitter "umire" i treba li njegovo sjedište pretvoriti u sklonište za beskućnike.

Musk, koji prema Forbesu, ima neto vrijednost od oko 300 milijardi dolara - prodaje svoj udio u Tesli od novembra, kada je rekao da će prenijeti deset posto svog vlasništva u proizvođaču električnih automobila. Od tada je već prodao dionice u vrijednosti od 16,4 milijarde dolara.

XS
SM
MD
LG