Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Strauss za Ginisa: Plesom u novi dio života


Foto: Maja Nikolić
Maturanti su u petak u Tuzli plesom uljepšali ne samo svoje trenutke sreće i zrelosti, već su svakom prolazniku dali do znanja da ples, osmijeh i prijateljstva čine ovaj svijet lijepim i jedinstvenim.

Točno u 12 sati na Trgu slobode u Tuzli začuli su se zvuci Straussa i oko tisuću maturanata Tuzlanskog kantona zaplesali su povijesni ples “qadrille“ za ulazak u Guinnessovu knjigu rekorda.

Maturanti iz Tuzle, Sarajeva, Mostara, Travnika i šezdesetak gradova Europe satelitski povezani radijskim signalom plesali su “qadrille“ i na simboličan način, plesom završili svoje školovanje. Iako kišovita i tmurna, Tuzla je danas bila sva rasplesana.

Znamo da je ovo ujedno i znak da se rastajemo, ali svi vjerujemo da ćemo zauvijek našim srcima i sjećanjem ostati povezani, rekla je maturantica Kristina Duspara.

„Sada svi hoće da mi preko noći budemo odrasli. To nije baš tako lako. Ipak znamo da mi sada postajemo samostalniji i zato vjerujem da ćemo svi upisati fakultete koje želimo i volimo. Svojim prijateljima želim sve najljepše i naravno da nikada ne dopustimo da nas okruži i zaokupi svijet negativnosti, več da se svojim entuzijazmom odupremo svemu negativnom što nas okružuje“
, poručila je Kristina.

Quadrille je učinio mnogo više, jer je preko tisuću maturanata sklopilo nova prijateljstva. Jasmina Numanović Stjepanović, trenerica u Plesnom studiju Sandoval kaže da je to zapravo i bio cilj:

„Naš cilj je bio da kroz dva mjeseca koliko su se maturanti pripremali za ovaj ples povežemo ih i da njihov završetak školovanja ostane im u jednom lijepom prijateljskom sjećanju“, kazala je Jasmina.

Iako su odrasli i veliki, u duši su ipak čini se još uvijekm razigrana djeca prepuna najljepših želja za svoje kolege.

„Osjećam se predivno. Moji prijatelji su uz mene i željela bih da zauvijek ostanemo povezani“
„Sretan sam i želim svim svojim prijateljima da me nikada ne zaborave. Ni ja njih neću zaboraviti jer kako bih zaboravio nekoga kome želim svu sreću svijeta“
„Nikad se nećemo rastati. Sreća pa ima facebook. Svaki dan ćemo opet biti povezani“

Nakon što su oplesali “qadrille“ upriličen je i Maturantski party na kojem su maturanti uz tuzlanski bend Big Brothers nastavili proslavu završetka srednjoškolskog obrazovanja.
  • 16x9 Image

    Maja Nikolić

    Novinarstvom se bavi od 2006. godine nakon završenog studija žurnalistike u Sarajevu. Dopisnica je RSE iz Tuzle od 2007. Bavi se najviše socijalnim, političkim i temama ratnih zločina. Često govori o pravima manjina i marginaliziranih skupina, posebice djece. Dobitnica je nagrade UNICEF-a za promicanje prava djece.

Vaše mišljenje

Prikaži komentare

XS
SM
MD
LG