Dostupni linkovi

Tužiteljstvo BiH i UNODC-a: Regionalni projekt borbe protiv nezakonite trgovine oružjem


Sastanak Tužiteljstvo BiH i UNODC-a

Predstavnica Ureda Ujedinjenih naroda za borbu protiv droge i kriminala (UNODC) Dubravka Piotrovski sastala se u četvrtak, 22. oktobra, s glavnom tužiteljicom Tužiteljstva BiH Gordanom Tadić kako bi govorile o aktivnostima regionalnog projekta zaustavljanja nezakonite trgovine oružjem i druge nezakonite trgovine.

Projekt se u BiH realizira kroz Globalni program za vatreno oružje (GFP).

Predstavnica UNODC-a Piotrovski, upoznala je glavnu tužiteljicu, s planiranim aktivnostima u okviru ovog projekta u narednom periodu, te prenijela glavnoj tužiteljici izraze zahvalnosti na dosadašnjoj dugogodišnjoj suradnji od Simonette Grassi, voditeljice Globalnog programa za vatreno oružje UNODC-a u Beču, kao i Diman Dimova, dužnosnika UNODC-a za prevenciju kriminala i kazneno pravosuđe.

Glavna tužiteljica zahvalila se predstavnici UNODC-a na iskazanoj namjeri za suradnju s Tužiteljstvom BiH, te istakla da tužiteljstvo, sukladno svojoj nadležnosti, procesuira predmete koji se odnose na nezakonitu trgovinu, te krijumčarenje i neovlašten promet naoružanja, streljiva i proizvoda dvojne namjene, sukladno Kaznenom zakonu Bosne i Hercegovine, a navedena kaznena djela često imaju regionalni i međunarodni karakter i u svezi su s kaznenim djelima terorizma, neovlaštenog prometa opojnih droga i trgovinom ljudima.

Tužitelji Tužiteljstva BiH pohađali su i specijalističke obuke iz navedene oblasti koje su organizirale ove međunarodne organizacije, te će se suradnja nastaviti i u narednom periodu, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

XS
SM
MD
LG