Dostupni linkovi

Tužilaštvo traži pritvor zbog tuče navijača u Beogradu


Tuča se dogodila 22. maja uveče tokom proslave titule fudbalskog kluba Crvena zvezda jer su se navijači sukobili sa pristalicama suparničkog kluba Partizan

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je pritvor za desetoricu osumnjičenih za nasilničko ponašanje 22. maja uveče kod kompleksa kafića "Beton hala" u Beogradu, nakon proslave titule fudbalskog kluba Crvena Zvezda.

Tada su se navijači ovog kluba sukobili sa obezbeđenjem nekoliko lokala koje su činili navijači Partizana.

Osumnjičeni su prethodno na saslušanju negirali da su učestvovali u neredima, saopštilo je tužilaštvo.

Tužilaštvo je navelo da su se nakon proslave šampionske titule Crvene Zvezde, kojoj je prisustvovalo nekoliko hiljada navijača, okrivljeni izdvojili i počeli da prave nerede u bašti kafića "Lafayette".

Okrivljeni su, kako se dodaje, fizički napali nekoliko lica i naneli im telesne povrede, ugrozili bezbednost gostiju i osoblja kafića i uništavali inventar.

Tužilaštvo ih tereti za krivično delo nasilničko ponašanje, dodaje se u saopštenju.

Tužilaštvo je Prvom osnovnom sudu predložilo pritvor u trajanju od 30 dana za sve okrivljene "zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na oštećene koji su zadobili povrede i na lica koja su zaposlena u objektu i koja su bila prisutna tom prilikom".

Vulin najavio veće prisustvo policije na ulicama

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin najavio je 24. maja veće angažovanje i prisustvo policije na ulicama Beograda posle incidenata nakon proslave titule Crvene zvezde.

Vulin je na sastanku sa načelnikom Uprave kriminalističke policije, načelnikom Uprave policije za grad Beograd i načelnikom Službe za borbu protiv organizovanog kriminala rekao da policija "neće dozvoliti" da nalogodavci i organizatori nasilja u "Beton hali" ostanu neotkriveni.

"Događaji iz Beton hale ne predstavljaju nikakav obračun navijača, već divljanje huligana koji su pomislili da mogu nesmetano i bez posledica da tuku ljude i razbijaju imovinu. Brzom i pravovremenom akcijom policije shvatili su da to nije moguće", naveo je Vulin a preneo MUP.

On se založio za oštriju kaznenu politiku prema nasilnicima, kako je rekao, "bez obzira gde se nasilje vrši".

Policija je 22. maja uveče nakon nereda privela 130 osoba.

XS
SM
MD
LG