Dostupni linkovi

Trump nastavlja kampanju, Biden se sprema za debatu


Trump i Biden tokom prve debate u Ohiu

Američki predsjednik Donald Trump nastavio je predizbornu kampanju, dok njegov demokratski protukandidat Joe Biden dva dana nema javnih događaja uoči posljednje televizijske debate zakazane za sutra, 22. oktobra.

Trump je 20. oktobra održao još jedan skup u državi Pennsylvanija. Pennsylvanija, u kojoj je Trump 2016. godine dobio više glasova od demokrata, smatra se jednom od nekoliko država u kojima mora pobijediti kako bi ponovo bio izabran.

Ankete pokazuju da Trump zaostaje za Bidenom za 3,7 poena u toj državi, a predviđa se da će bivši potpredsjednik dobro proći i u Philadelphiji.

Razgovarajući sa pristalicama u Eriju, industrijskom gradu sa uglavnom starijom populacijom, Trump se držao poznatih tema, naglašavajući svoja postignuća i upozoravajući na opasnosti ako demokrate pobijede na izborima.

"Najbolje tek dolazi", rekao je u optimističnom obraćanju o mogućem drugom mandatu. "Nastavit ćemo pobjeđivati, pobjeđivati, pobjeđivati.”

Iako Biden ne vodi kampanju 20. i 21. oktobra, dva dana uoči debate, tokom kampanje je dosta putovao u ovu državu.

Odražavajući važnost države, Bidenov tim rekao je da će bivši predsjednik Barack Obama voditi kampanju u Pennsylvaniji 21. oktobra, a senator Bernie Sanders, popularna ličnost lijevog krila demokrata, ići će za vikend.

Iako se predsjednički izbori održavaju 3. novembra, milioni ljudi s pravom glasa već su iskoristili pravo ranijeg glasanja lično ili putem pošte.

XS
SM
MD
LG