Dostupni linkovi

Bidenu i Trumpu tokom diskusije 'bit će gašen mikrofon'


Donald Trump i Joe Biden u prvoj TV debati u Clevelandu, Ohio, 29. septembar
Donald Trump i Joe Biden u prvoj TV debati u Clevelandu, Ohio, 29. septembar

Američkom predsjedniku Donaldu Trumpu i njegovom protivkandidatu iz Demokratske stranke Joeu Bidenu tokom njihove posljednje diskusije pred izbore 3. novembra bit će isključivani mikrofoni kako bi svaki od kandidata mogao neometano da govori.

Komisija za predsjedničke debate koja je sponzor televizijske diskusije u Neshvilleu saopštila je da su promjene neophodne nakon "veoma borbenog" prvog televizijskog duela između Bidena i Trumpa 29. septembra, javio je Reuters.

Organizatori televizijske diskusije saopštili su da će svaki od kandidata biti neometan dva minuta na početku svakog dijela razgovora koji će trajati po 15 minuta.

Trump je izjavio da će učestvovati u diskusiji sa bivšim potpredsjednikom, uprkos, kako je rekao, nepoštenim uslovima.

"Učestvovat ću, ali mislim da nije pošteno. Učestvovat ću, ali nije fer što su promijenili teme i jer će tu biti voditelj koji je potpuno pristrasan", naglasio je Trump.

Voditeljica će biti Kristen Welker sa NBC Newsa.

Iako se izbori predsjednički izbori održavaju 3. novembra, milioni ljudi s pravom glasa već su iskoristili pravo ranijeg glasanja: do 16. oktobra ujutro već je glasalo, lično ili putem pošte, 18,3 miliona Amerikanaca, što predstavlja 12,9 posto ukupnih glasova birača na izborima 2016. godine.

Prema anketama, na nacionalnom nivou Biden uživa prednost pred Trumpom od deset postotnih bodova, no njegova prednost u nekim ključnim državama je znatno manja.

Biden (77) i Trump (74) dvojica su najstarijih kandidata u utrci za predsjednika države.

Kako funkcioniše izborni ili elektorski koledž SAD-a
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:04:32 0:00

XS
SM
MD
LG