Dostupni linkovi

Trovanje ugljičnim monoksidom uzrok smrti osmero mladih iz Posušja


Plakat s osam svijeća u Posušju, dva dana nakon što je osam mladih osoba nastradalo ugušivši se ugljičnim monoksidom, 2. januar 2021.

Nalaz vještačenja krvi potvrdio je kako je trovanje ugljičnim monoksidom uzrok smrti osmero mladih koji su prvog dana nove godine pronađeni mrtvi u vikendici u Tribistovu, u općini Posušje u zapadnoj Hercegovini, kazao je u izjavi za Radio Slobodna Evropa (RSE) tužitelj Tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije (ZŽH) Josip Aničić.

"Utvrđeno je da je došlo do trovanja ugljičnim monoksidom kod svih osam osoba, znači utvrđena je smrtonosna koncentracija ugljičnog monoksida u krvi", kazao je Aničić.

Tužiteljstvo ZŽH još čeka nalaz vještaka protupožarne zaštite i zaštite na radu, koji je bio na mjestu događa i koji će utvrditi način na koji je došlo do ulaska smrtonosnog plina u prostoriju gdje su mladi boravili.

"Čekamo taj nalaz koji bi trebao pokazati da li je ugljični monoksid mogao doći iz prostorije gdje se nalazio agregat u prostoriju gdje su se nalazili mladi", dodao je Aničić.

Agregat se nalazio u ostavi na kojoj je bio mali prozor koji je bio otvoren "na kip", jer je kroz njega bio provučen kabl preko kojeg je u prostoriju gdje su bili mladi provedena struja.

Osmero mladih, svi 2001. godište, život su izgubili u nesreći koja se dogodila u novogodišnjoj noći.

XS
SM
MD
LG