Dostupni linkovi

Trošanovski: Referendum može uspjeti uprkos ucjenama opozicije


Protest protiv dogovora s Grčkom o novom imenu Makedonije, 13. juna 2018.
Protest protiv dogovora s Grčkom o novom imenu Makedonije, 13. juna 2018.

Marko Trošanovski, predsjednik skopskog Instituta za demokratiju, za 'Zašto?' analizira mogućnosti za održavanje referenduma o dogovoru o novom imenu Makedonije, nakon što je premijer Zoran Zaev optužio opozicionu VMRO-DPMNE da ugrožava put ka članstvu u Evropskoj uniji i NATO-u ucjenom o usvajanju zakona o amnestiji radi zaštite bivšeg vođstva stranke i države.

  • Komunikacija

Problem je u tome što, sa jedne strane, oni, opozicija, ne mogu da izgrade konzistentan stav prema referendumu pošto hoće da politički kapitaliziraju s time što će biti kritični prema referendumu i prema promeni imena, a svesni su da je to državni nacionalni interes i da trebaju da budu konstruktivni.

Sa druge strane, sama opozicija u parlamentu nije konzistentna i prema onom što ja znam nisu mogli da isporuče čak ni ono što se partijsko rukovodstvo dogovorilo na liderskom sastanku i zato u parlamentu nisu prošli novi zakoni i nije još započela sa radom državna komisija o izborima.

Ovi zakoni za koje opozicija kaže da trebaju da se usaglase su bili usaglašeni pre par meseci kroz neformalnu komunikaciju obe partije, i ja imam rezervu prema tome da je to zaista problem.

  • Mehanizam

Ono što neformalno znamo, ne mogu to da tvrdim, ali sam video amndmane koje oni predlažu u Krivičnom zakonu, je da zaista traže neku amnestiju time što će se promeniti krivični zakonik i puno krivičnih djela će zastareti nakon izvesnog perioda, krivična dela koja su počinjena od strane rukovodstva partije.

Mislim da parlamentarna grupa koja je razjedinjena i na koju, delimično, utiče aktuelno rukovodstvo, ali delimično i prošlo rukovodstvo, sad opstruira ovaj proces upravo radi toga.

Oni ga već ugrožavaju, ali ipak ima mehanizam i način da se to prevaziđe.

  • Momenat

Parlamentarna većina može da sama promeni izborni zakon kako bi izabrala državnu izbornu komisiju i na kraju krajeva može da sama raspiše referendum.

Koliko god išli u krajnost, u negativnom smislu, mislim da ne bi mogli da suštinski spreče i onemoguće ovaj proces.

Može malo potrajati, ali samo malo.

Stvar je u tome da politički momenat je sad i ako to ne uhvatimo veliki je rizik da će referendum propasti zbog neostvarenog cenzusa.

  • Bojkot

Šta god se budu dogovarali, moramo imati referendum do kraja septembra, početka oktobra.

Ako opozicija bojkotuje referendum, njegov ishod može biti ugrožen ali opcija da se postavi negativno pitanje, koje će onemogućiti bojkot sa strane opozicije, je isto tako na stolu.

To znači da ako se građani budu pitali ‘Da li ste protiv ugovora sa Grčkom?’, onda opozicija ne želi da bojkotira to pitanje pošto bi to značilo podršku dogovoru i morali bi izaći na referendum.

  • Perspektiva

Glavni adut ove vlade je uslovna preporuka za početak pregovora sa Evropskom unijom i uslovna preporuka za NATO članstvo.

Što više vrijeme prolazi, to se više smanjuje simbolički potencijal koji ova dva procesa imaju.

Najgori scenario je da referendum propadne, jer onda je makedonska perspektiva evroatlantskih integracije ugrožena najmanje bar u sljedećih deset godina, što bi značilo unutrašnja previranja, međuetnička i međupartijska, visoku destabilizaciju, ekonomski nazadak i tako dalje.

XS
SM
MD
LG