Dostupni linkovi

Toni Bler u tajnoj poseti Beogradu


Toni Bler u tajnoj poseti Beogradu

Bivši premijer Velike Britanije Toni Bler posetio u sredu Beograd i održao jednosatno predavanje pojedinim ministrima, saznaje nezvanično B92. Njegova poseta je, kako piše ova kuća, obavijena velom tajne.

Predavanje je održano u Tolstojevoj 2 na Dedinju, ali ulaz medijima nije bio dozvoljen. Mediji javljaju da su se na parkingu mogla videti službena vozila Vlade Srbije. Predavanje Tonija Blera trajalo je oko jedan sat, posle čega su klub poslanika počeli da napuštaju ministri, među kojima su bili Dušan Vujović, Ivan Tasovac, Nikola Selaković i Zorana Mihajlović, no niko od njih nije želeo da komentariše o čemu se govorilo iz zatvorenih vrata.

Među prisutnima je bio i gradonačelnik Beograda Siniša Mali koji je kratko rekao da će "o sastanku pričati neko drugi".

U međuvremenu, vozila britanske ambasade defilovala su oko vile u kojoj su u tom trenutku sastanak imali srpski ministri i nekadašnji britanski premijer.

Nekadašnjem šefu britanske vlade očigledno je bilo bitno da u Beogradu ostane neprimećen, pa je zato Klub poslanika napustio kroz zadnji izlaz, najverovatnije kroz kuhinju. Napustio je objekat u pratnji blindiranih kombija i automobila, piše B92.

Toni Bler je, navodno, ministrima objašnjavao strategiju političkog delovanja, odnose sa javnošću to kako bi trebalo da komuniciraju s medijima.

Takođe, rekao im je da bi trebalo da se fokusiraju na tri ili četiri teme tokom svog mandata.

XS
SM
MD
LG