Dostupni linkovi

Uhapšeni osumnjičeni za napad na fudbalere Togoa


Policajac obezbeđuje fudbalere na Afričkom kupu nacija u fudbalu
Policajac obezbeđuje fudbalere na Afričkom kupu nacija u fudbalu
Policija u Angoli je uhapsila dvojicu osumnjičenih za napad na fudbalsku reprezentaciju Togoa, a nacionalni radio je objavio da su uhapšeni u regiji Kabinda, u blizini mesta gde je došlo do incidenta.

Zbog ovog napada danas je počela trodnevna žalost u Togou.

Reprezentacija je napadnuta u Angoli dok je putovala autobusom na Afrički kup nacija u fudbalu.

Napadači su rafalnom paljbom usmrtili tri osobe, među kojima i dvojicu državljana Togoa - pomoćnog trenera Ameletea Abala i portparola reprezentacije Stena Okloa Togoa.

Fudbaleri Togoa kasno sinoć su se predsedničkim avionom vratili na aerodrom u Lomeu u svojoj zemlji. Nekima su ruke bile u zavoju kojima si im bile obmotane rane od metaka. Sačekale su ih uplakane porodice i navijači.

"Preminuli će biti sahranjeni kako i dolikuje. Odaćemo im poštu kakvu su zaslužili",
rekao je premijer Togoa Gilbert Fosun Hungbo. Reprezentativci Togoa su želeli da ostanu u Angoli i nastupe na Afričkom kupu nacija upravo u znak sećanja na preminule.

Državne vlasti, ipak, pozvale su ih da se vrate u zemlju, pošto su ocenile da za fudbalere ostanak nije bezbedan posle napada u petak kada je povređeno osam osoba.

Najteže ranjen bio je rezervni golman Kođovi Obilale, koji je podvrgnut operaciji u Južnoj Africi i sada je u stabilnom stanju.

Oblast Kabida, u kojoj se dogodio napad, od 1975. godine ima problema sa separatistima, koji žele samostalnost od Angole.


XS
SM
MD
LG