Dostupni linkovi

Todorić najavljuje da bi na vlast


Ivica Todorić izlazi iz pritvora u Zagrebu
Ivica Todorić izlazi iz pritvora u Zagrebu

Bivši vlasnik koncerna Agrokor Ivica Todorić sinoć je pušten iz istražnog zatvora i noć je proveo na slobodi. Da pokaže da se ništa nije promijenilo, u srijedu ujutru je otišao kod svog uobičajenog muškog frizera. Novinarima koji ga prate po gradu kazao je kako planira pobijediti na izborima i preuzeti vlast u Hrvatskoj. Todorića se sumnjiči za gospodarski kriminal težak 200 milijuna eura.

Pričao o propalom tajkunu Ivici Todoriću pretvara se već u sapunicu u kojoj se događaji smjenjuju filmskom brzinom. U utorak, 20. studenog mu je dopušteno da uz kauciju od sedam i po milijuna kuna iziđe iz istražnog zatvora i čeka suđenje na slobodi.

I dok se nacija čudila koji su mu to prijatelji uspjeli prikupiti novac, jer je sam imao svega 118.000 engleskih funti, dan poslije je bio kod svog omiljenog muškog frizera i novinarima koji ga slijede po gradu najavio da će - u politiku. Rekli ste da planirate Hrvatsku iznova podići na noge i kako to mislite napraviti, pitali su novinari.

"Osvojit ću vlast i pokrenut ću Hrvatsku na pravi način", odgovorio je Todorić.

A na pitanje kako planira osvojiti vlast, kazao je kako ide - na izbore.

Todorićevi odvjetnici izvijestili su novinare da su razliku između 118.000 engleskih funti, koliko su imali, i milijun eura, koliko je sud tražio od Todorića za kauciju, u roku od tri dana prikupili njegovi prijatelji. Todorić nije htio o imenima.

"Jako puno ljudi, i sami su se javljali. Ja mislim da nije fer da sad kažem njihova imena".

Kolumnist portala telegram.hr, ministar gospodarstva u Račanovoj vladi i bivši uspješni poduzetnik Goranko Fižulić komentirao je za Radio Slobodna Europa Todorićevu najavu o ulasku u politiku i spašavanju Hrvatske.

"Nikada nisam vjerovao u nikakve spasitelje u politici, bez obzira iz kojeg kruga dolaze. Ja koji sam dobar dio svog života proveo u poslu, i jedan mali komadić u aktivnoj politici nisam siguran da spajanje posla i politike ide zajedno. Da to može biti prava katastrofa pokazuju primjeri iz daleko ozbiljnijih i većih država nego što smo mi. Pogledajmo Berlusconija u Italiji ili Trumpa u Americi, pa nam onda može biti sve jasno", konstatirao je Fižulić.

Kako bi bio pušten na slobodu, Todorić je na sudu morao ostaviti putnu ispravu, ne smije napuštati zemlju, a i Zagreb smije napustiti samo uz izravno odobrenje suda. Građani koje smo pitali oko Todorićevih najava o spašavanju Hrvatske i ulasku politiku ovoga puta nisu bježali od mikrofona:

Zagrepčani o Todoriću
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:00:42 0:00
Direktan link

Protiv Todorića se vode ukupno tri istrage teške oko 200 milijuna eura sa zajedničkim nazivnikom - gospodarski kriminal. On je se prošle godine pred hrvatskom policijom sklonio u London, međutim Velika Britanija izručila ga je temeljem sudskog naloga Hrvatskoj, i on je nakon 13 dana i noći provedenih u istražnom zatvoru Remetinec pušten da se brani sa slobode.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG