Dostupni linkovi

Težak put do prvog leta nove aviokompanije Crne Gore


Vlada Crne Gore je u međuvremenu kupila dva aviona za 21 milion eura, a radi se o avionima koji su prethodno bili u floti Montenegroerlajnsa (na fotografiji jedan od aviona bivše kompanije Montenegroerlajns).

Neizvjesno je kad će se avioni nove crnogorske nacionalne aviokompanije To Montenegro vinuti u nebo, iako u toj kompaniji kažu da će nastojati da avioni polete do početka ljetnje turističke sezone.

Jedan od prvih poteza nove Vlade Crne Gore bio je gašenje nacionalnog avioprevoznika Montenegroerlajns (MA) i osnivanje novog To Montenegro, koji za sad ima direktore i Upravni odbor, kao i dva kupljena aviona.

Izvršni direktor nove nacionalne avio kompanije Predrag Todorović je rekao da se nadaju punom funkcionisanju do turističke sezone, uz ogradu da taj početak zavisi od više faktora.

„Imamo cilj da budemo operativni prije ovog ljeta. Ali je bitno znati da neke stvari ne zavise samo od nas. Postoji regulativa koju je potrebno ispoštovati, kako kod institucija u Crnoj Gori tako i evropskih institucija“, rekao je Todorović.

Šta se desilo sa Montenegroerlajnsom?

Nova Vlada Crne Gore je ugasila Montenegroerlajns koji je funkcionisao više od 25 godina, krajem decembra prošle godine uz obrazloženje da je „likvidacija te kompanije neminovnost pred koju je Vlada dovedena, a postupak likvidacije će iznositi oko 50 miliona eura“. Avioni su prizemljeni, a oko 300 zaposlenih je ostalo bez zarada i angažmana.

Do gašenja Montenegroerlajnsa je došlo tri mjeseca nakon promjene vlasti u Crnoj Gori, kada je nakon parlamentarnih izbora koji su održani 30. avgusta prošle godine, dotadašnja vladajuća Demokratska partija socijalista prešla u opoziciju.

Prethodna Vlada Duška Markovića je planirala da Montenegroerlajnsu obezbijedi državnu pomoć u iznosu od 155 miliona eura. Ta avio kompanija je godinama funkcionisala uz milionske dotacije državne pomoći.

U dokumentu „Informacija o stanju u nacionalnom avio prevozniku“, 25. decembra 2020. godine je objavljeno da je „kompanija zapala u ozbiljna dugovanja, od kojih urgentni dugovi iznose oko 2,5 miliona eura, da se zaposlenima, kojih je 360, duguju tri plate, dok poreze i doprinose, zaposleni čekaju od septembra 2017. godine“.

Navedeno je i da je na kraju 2019. godine, Montenegroerlajns imao „gubitak od 98 miliona eura, a vrijednost kompanije je bila u minusu od 60 miliona eura“.

Tada je najavljeno osnivanje nove aviokompanije pod nazivom To Montenegro, čiji postupak formiranja, kako je rečeno, ne bi trebalo da bude kraći od šest mjeseci. O toku formiranja kompanije, izvršni direktor Predrag Todorović nije dao konkretne informacije.

„Imati avio kompaniju je potreba Crne Gore, želimo da građani imaju povezanost sa Evropom i svijetom i da kompanija bude oslonac privrednog razvoja, prije svega turizma“.

Sporna kupovina aviona

Vlada Crne Gore je u međuvremenu kupila dva aviona za 21 milion eura. Radi se o avionima koji su prethodno bili u floti Montenegroerlajnsa. Todorović je taj potez Vlade ocijenio dobrim konstatujući da je prednost imati avione u svom vlasništvu.

„Duplo je jeftinije imati avion u svom vlasništvu nego da ga iznajmljivati tih istih deset godina. Mi sa tim avionom možemo da radimo šta želimo. Možemo mi dati u zakup avione nekom drugom, ako se tržište promijeni...“, kaže Todorović najavljujući kupovinu još aviona.

Opozicione stranke u Crnoj Gori su oštro kritikovale kupovinu dva aviona za 21 milion eura, ocjenjujući da je taj postupak Vlade bio netransparentan pa čak i nezakonit, odnosno neusklađen sa Zakonom o javnim nabavkama.

Odgovarajući na pitanje o osporavanoj zakonitosti kupovine dva aviona, član borda direktora To Montenegro Pavle Tripković je rekao da je postupak bio zakonit posebno sa aspekta javnih nabavki.

„Kompanija nije obveznik javnih nabavki zato što se radi o društvu koje ima komercijalni karakter i samim tim ne ispunjava sve uslove Zakona o javnim nabavkama. Tako da nije bilo potrebe da se objavljuje javni tender za kupovinu aviona i Vlada je pristupila kupovini aviona u skladu sa zakonom“, pojasnio je Tripković.

U kakvoj situaciji su zaposleni?

Čelnici To Montenegro u ovom trenutku nemaju precizne podatke o tome koliko je Crna Gora izgubila termina za letenje, takozvanih slotova. Predrag Todorović vjeruje da će slotove biti lako obnoviti.

„U ovom trenutku moramo da revidiramo šta imamo. Sve slotove koje smo izgubili, koje imamo i koje želimo. Moramo da napravimo novi plan letenja koji će odgovarati novoj kompaniji. Vidite kakva je situacija na tržištu. Aerodromi bilježe nevjerovatan pad saobraćaja. Tako da mi, iako smo izgubili neke slotove, kad počnemo operacije i obratimo se tim aerodromima, sumnjam da će nas neko odbiti. Aerodromima su potrebne aviokompanije koje će da lete. Tako da nisam zabrinut za te slotove“, naveo je Todorović.

Rukovodstvo To Montenegro tvrdi da računa na profesionalce iz Montenegroerlajnsa i osoblje koje je opsluživalo tu kompaniju.

I predstavnici Vlade su ranije saopštili da će nova kompanija preuzeti dio zaposlenih koji od septembra 2020. godine nisu primili zarade.

Sindikalna organizacija Montenegroerlajnsa pozvala je Vladu da nađe adekvatno rješenje kada je u pitanju isplata njihovih zaostalih mjesečnih zarada, kao i uplate doprinosa za obavezno socijalno osiguranje. Iz sindikata je poručeno da se zaposleni nalaze u bezizlaznoj situaciji.

***Saradnja na tekstu Bojana Moškov

XS
SM
MD
LG