Dostupni linkovi

Sud u Mitrovici: Veselinović ostaje u pritvoru, Repić pušten


Mitrovica, foto: Amra Zejneli
Sudsko veće sastavljeno od Euleksovih sudija u Višem sudu u severnoj Mitrovici odlučilo je u sredu da odredi pritvor do 30 dana Žarku Veselinoviću, dok je Slobodan Repić pušten iz policijskog pritvora na slobodu.

Veselinovića i Repića su uhapsili u petak u Rudaru kod Zvečana, na severu Kosova, pripadnici Euleksa i kosovske policije zbog sumnje da su učestvovali u pokušaju ubistva Dušana Milisavljevića, zamenika direktora Administrativne kancelarije u severnoj Mitrovici decembra prošle godine.

Advokat Ljubomir Pantivić izjavio je novinarima da je sudija prihvatio argumentaciju odbrane da nema dokaza koji potvrđuju osnovanu sumnju da je Repić učestvovao u pokušaju teškog ubistva decembra 2012. godine u Mitrovici.

Kako je objasnio Pantović, Veselinoviću je određen pritvor do 30 dana zbog posedovanja ilegalnog oružja odnosno pištolja koji je on odbacio od sebe pre nego što je uhapšen.

"Ova odluka suda je prilično neobična da Veselinović za jedan pištolj koji je posedovao ilegalno bude u pritvoru. To se na Kosovu nije dogodilo unazad 10 godina da nekom za jedan pištolj bude određen pritvor od mesec dana", rekao je Pantović.

Za ovo delo izriče se novčana kazna, ali je sud u sredu iz nekog nepoznatog razloga, iako je odbacio postojanje sumnje za ubistvo odlučio se za izricanje mere pritvora zbog jednog pištolja koji je Veselinović imao, dodao je Pantović.

On je najavio da će advokat Miodrag Brkljač uložiti žalbu protiv rešenja kojim je određen pritvor Žarku Veselinoviću.

Brkljač je rekao da je jedan od razloga za određivanje pritvora, pored posedovanja pištolja bio i pokušaj Veselinovićevog bekstva od policije u petak u Rudaru.

Odmah posle hapšenja Veselinovića i Repića usledile su blokade Srba na magistralnom putu Priština - Raška u Rudaru, koje nisu uklonjene ni u sredu, a građani koji na njima dežuraju zahtevali su da se Repiću i Veselinoviću omogući odbrana sa slobode kako bi deblokirali magistralni put.

U suprotnom najavili su da će radikalizovati blokade puteva na severu Kosova u sve četiri opštine.

Magistralni put Priština - Raška, koji je od ponedeljka u blokadi, odmah nakon hapšenja Veselinovica i Repića blokiran je i u sredu i njima od tada pripadnici Euleksa i Kfora nisu saobraćali.

Pogledajte komentare (5)

Ovaj forum je zaključen
XS
SM
MD
LG