Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Kuću poslanika G17 plus u Zvečanu napali Srbi?


Poslanik G17 plus u Skupštini Srbije Stojanka Petković izjavila je danas u Kosovskoj Mitrovici da su "molotovljeve koktele" u petak na njenu kuću u Zvečanu bacili Srbi, a ne Albanci.

"Ovo nisu uradili Albanci, ovo su uradili Srbi i želim da javnost to zna. Moj politički progon počinje kada sam se kao poslanik kandidovala na listi G17 plus jer se moja borba svodi na borbu protiv korupcije i kriminala, za pravdu i istinu, za skretanje pažnje tamo gde rad nije dobar", rekla je ona za radio Slobodna Evropa .

Petkovićeva
je naglasila da se stranka G17 plus nije prijavila za učešće na izborima na Kosovu. "G17 plus se kao stranka nije prijavila za kosovske izbore. Gradjanska inicijativa G17 plus se prijavila za izbore u Štrpcu, Leposaviću i Zvečanu ali je pre tri nedelje odustala od učešća i istovremeno pozvala gradjane da ne učestvuju na izborima", dodala je ona.

Jedan molotovljev koktel bačen je na kuću Petkovićeve, drugi na automobil, a treći na garažu. U vreme napada u kući su se nalazili muž i ćerka Petkovićeve koji su, srećom, ostali nepovredjeni.
"Osećam se poražena kao osoba koja se već nekoliko godina bavi politikom i bori protiv separatizma i protiv nezavisnosti Kosova," rekla je Petkovićeva.

Ona je navela i da nedavno dobila pretnje da će na nju biti izvršen atentat, u šta tada, kako je kazala, nije mogla da veruje. Ovaj podatak preksinoć sam iznela na Odboru Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju pred velikim brojem novinara, kazala je ona i dodala da je iz beogradskog dnevnika "Alo" saznala da je na tom istom sastanku njoj prećeno.

"Volela bih da te novine ljudi pročitaju i shvatiće poruku meni i mojoj porodici? Sve što neko želi politički da razreši sa mnom neka to učini, ali nemoj da mi dira porodicu i decu, jer ovo nije poruka upozorenja niti je politička, već je poruka smrti," kazala je Petkovićeva.

Predstavnici Kosovske policijske službe rekli su jutros agenciji Kosovalive da su obavili uviđaj i da se istraga povodom tog incidenta nastavlja.

Regionalni portparol te službe Besim Hoti izjavio je da su na licu mesta policajci utvrdili da je korišćen jedan "molotovljev koktel" a da su takođe pronašli još dve flaše za koje se sumnja da se koriste za "molotovljeve koktele". On je precizirao da povređenih nije bilo, ali da je pričinjena materijalna šteta na automobilu marke audi 'A4', dodajući da za sada nema osumnjičenih za ovaj incident.
XS
SM
MD
LG