Dostupni linkovi

Stefanović o aferi Jovanjica: Spreman sam i za poligraf


Nebojša Stefanović
Nebojša Stefanović

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović izjavio je 3. oktobra da je spreman da odgovori na svako pitanje državnih organa i da bude poligrafski testiran kako bi dokazao "istinitost svojih tvrdnji" u slučaju poljoprivrednog imanja "Jovanjica" na kome je uzgajana marihuana.

Kako je naveo u saopštenju, pored predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegove porodice, on je "najviše zainteresovan" da se potpuno rasvetle sve okolnosti vezane za "Jovanjicu", kao i najnovije tvrdnje prvooptuženog u tom slučaju Predraga Koluvije.

"Veoma je važno utvrditi da li je zaista neko iz MUP-a podstrekivao Koluviju da lažno optuži Andreja Vučića ili bilo koga drugog i da dođemo do potpune istine ko su ti ljudi i ko im je naložio da tako postupaju", naveo je Stefanović, koji je pre funkcije ministra odbrane bio na čelu Ministarstva unutrašnjih poslova.

Prvooptuženi u slučaju uzgajanja marihuane na poljoprivrednom imanju "Jovanjica" Predrag Koluvija izjavio je 1. oktobra u intervjuu koji je vodio njegov advokat i predsednik Odbora Skupštine Srbije za pravosuđe Vladimir Đukanović da mu je iz Minstarstva unutrašnjih poslova nuđena sloboda ako "lažno optuži brata predsednika Srbije Andreja Vučića".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je 2. oktobra da veruje da Nebojša Stefanović "neće imati problem" da bude ispitan povodom ovih navoda.

"Očekujem da policija svakoga ispita. Lično bih bio iznenađen da saznam da je on (Stefanović) u to umešan", rekao je Vučić u Dubiju za televiziju Pink.

Prema njegovim rečima, "cela priča je jako čudna" i potrebno je sve ispitati, jer je čovek (Koluvija) koji je dve godine proveo u zatvoru "spreman da objasni šta se desilo i ko je kriv za Jovanjicu".

Koluvija je uhapšen krajem 2019. i sudi mu se pod optužbom za proizvodnju marihuane, a već nekoliko dana nalazi se u kućnom pritvoru, nakon što mu je Apelacioni sud ukinuo pritvor u kojem se nalazio od 2019. godine.

Za hapšenje devet osoba, osumnjičenih da su na poljoprivrednom imanju uzgajali marihuanu, javnost je 2020. godine saznala iz medija. Deo opozicije ukazivao je na navodnu povezanost vrha vlasti sa uhapšenima.

XS
SM
MD
LG