Dostupni linkovi

Stavite pametni prsten i kontrolirajte svoj telefon


Ako ste pomislili da je postignut vrhunac u povezivanju mode i tehnologije sa pametnim satovima, novi trend pomijera granice i uskoro ćete nositi nešto sa mnogo više stila.

Kompanija Mota koja je smještena u Kaliforniji je predstavila nakit koji obavještava korisnike o notifikacijama na Facebooku ili drugim društvenim mrežama.

Nazvani su "Smart Ring" ili "Pametni prstenovi" koji će korisnicima pomoći da filtriraju poslovne i privatne poruke. Uparen sa Androidom ili iPhoneom, korisnici Pametnog prstena mogu primati obavijesti o dolaznim pozivima, SMS porukama ili mailovima.

"Obavijesti o dolaznim pozivima, tekstovi i informacije o aplikacijama su postale najvažnija funkcija mobilnog telefona, ali to je također postao veliki trn u oku korisnicima. Vrste i izvori notifikacija ubrzano dolaze", rekao je suosnivač Mote Kevin Faro.

Dodao je da su mnoge poruke predstavljene kao hitne, te da korisnici moraju otvarati različite aplikacije na svojim telefonima tako da budu zatrpani pokušavajući sve kontrolirati.

SmartRing ima za cilj da riješi ovaj problem prikazivajući obavijesti na jednoj strani prstena sa dodatnim vibrirajućim ili zvučnim znakom. Ima opciju postavki koje omogućuju korisnicima kontrolu koje obavijesti žele dobivati.

Trenutno, Smart Ring radi s Facebookom i Twitterom i ako bude dovoljno podrške, kompanija Mota je najavila ubacivanje i drugih aplikacija kao što su Instagram ili LinkedIn.

Pametni prsten je vodootporan i ima zaslon koji se može vidjeti na jakom suncu i bit će dostupan i u crnoj i bijeloj boji. Cijena i detalji tek trebaju biti otkriveni.

XS
SM
MD
LG