Dostupni linkovi

Šta poslanici znaju o kineskoj investiciji u Bar - Boljare?


Skupština Crne Gore, ilustrativna fotografija

Uoči sjednice Skupštine Crne Gore na čijem dnevnom redu će se naći i prijedlog Zakona o auto putu pitali smo poslanike koliko imaju informacija o tom poslu i da li rasprava u parlamentu može uticati na realizaciju tog posla koji danima u crnogorskoj javnosti izaziva brojne kontroverze.

U vladajućoj DPS imaju sve neophodne informacije i spremni su za početak rasprave o prijedlogu zakona kojim bi Skupština trebalo da da zeleno svijetlo za početak radova na poslu stoljeća, kako je svojevremeno nazvan projekat gradnje auto puta Bar - Boljare.

Tako je i poslanik Obrad Mišo Stanišić bio spreman da detaljnije odgovara na naša pitanja o tom poslu

„Trasa koja se radi je duga 41 kilometar, to je trasa Smokovac – Mateševo. Prosječna cijena kilometra tog auto puta je 19,7 miliona eura. Rok za realizaciju gradnje je 4 godine, 48 mjeseci. Ne znam koliko će biti godišnja rata ali znam da je grejs period šest godina.“

Velizar Kaluđerović iz SNP, međutim nije dobio dovoljno informacija o gradnji auto puta i kaže da mu treba više vremena da se pripremi za početak parlamentarne rasprave

„Pravo da vam kažem očekujem da sjutra to neće stići na dnevni red između ostalog što i sam nosim osjećaj odgovornosti kao da se odnesem prema ovom izuzetno značajnom i složenom pitanju i zbog činjenice da i sam osjećam da mi nedostaje puno ulaznih informacija koje treba da opredijele definitivni stav u vezi s aonim što skupština treba da odluči a to je da donese ili ne donese zakon i prihvati taj ugovorni aranžman koji je na nivou oko 944 miliona američkih dolara.“

Mladen Bojanić iz Pozitivne Crne Gore upoznat je sa gotovo svim detaljima o gradnji auto puta pa smo ga pitali da li i na koji način skupštinska rasprava može da utiče na realizaciju posla sa kineskim kompanijama?

„Što se zakona tiče mi možemo nekim amandmanima pokušati nešto da mijenjamo u zavisnosti od predlagača, odnosno Vlade. No, budući da su ugovori o gradnji i zajmu već potpisani mi smo odradili sve kontra, odnosno po meni je red koraka bio pogrešan. Trebalo je prvo zakonom da okvirno definišemo što i kako izvođač može da radi pa da se onda to provede kroz ugovor. Ovako smo okrenuli red stvari, Vlada se usaglasila sa investitorom i onda je sve to nacrtala prema svojim potrebama i dala parlamentu na usvajanje.“

Predstojeće zaduženje Crne Gore od cijelih 680 miliona eura kod kineske EXIM banke, plus 120 miliona eura koje će država morati da obezbijedi i to za izgradnju jedne dionice autoputa, izazvalo je bujicu pitanja i dilema u javnosti.

Jedno od pitanja se odnosi na nadležnost u rješavanju mogućih sudskih sporova.

Država je saopštila da će se eventualan spor u vezi sa Ugovorom o izgradni auto puta rješavati pred Arbitražnim sudom u Cirihu.

Što se tiče evetualnih sporova po osnovu Ugovora o zajmu kod kineske EXIM banke biće rješavani prema kineskom zakonodavstvu i pred kineskom arbitražnom komisijom.

Medjutim, posebno su problematični ekonomski efekti ovog projekta.

Prvo, kineska kompanija će dovesti svoje radnike, uz obavezu da 30 posto radne snage bude angažovano u Crnoj Gori u šta dio ekonomista već sumnja da će biti moguće zbog manjka kvalifikovane radne snage.

Pored toga, u Predlogu zakona o autoputu Bar – Boljare koji Skupština tek treba da odobri stoji da je kineska kompanija CRBC oslobodjena poreza na dodatu vrijednost na sav promet proizvoda i usluga u vezi sa gradnjom autoputa. Zatim, strana fizička lica zaposlena u CRBC-u neće plaćati porez na zaradu, ni obavezno socijalno osiguranje.

Kompanija CRBC je u potpunosti oslobodjena poreza na dobit ostvarenu iz prihoda od gradnje autoputa, kao i carine na sav materijal i opremu koju uveze.

Prema ovom zakonu, CRBC neće morati da plati ni cent čak ni za korišćenje kamena do kog dodje tokom izvodjenja radova.

Pogledajte komentare (1)

Ovaj forum je zaključen
XS
SM
MD
LG