Dostupni linkovi

'Srpska' pobednik u tri opštine na severu, na jugu ide u drugi krug


Kutije sa glasačkim listićima
Kutije sa glasačkim listićima
Drugi krug lokalnih izbora 1. decembra održaće se u 25 opština na Kosovu.

Centralna izborna komisija u četvrtak uveče objavila je konačne rezultate za gradonačelnike u 37 od ukupno 38 opština na Kosovu. Izbori u severnoj Mitrovici biće ponovljeni u nedelju 17. novembra.

Dvanaest opština na Kosovu su u prvom krugu dobile gradonačelnike.

Demokratska partija Kosova odnela je pobedu u Glogovcu, Kačaniku, Skenderaju (Srbici) i Štimlju. Demokratski savez Kosova pobedio je u Istoku, Kosovo Polju, i Podujevu.

Građanska inicijativa 'Srpska' pobedila je u tri opštine na severu Kosova, Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku.

U svim opštinama sa srpskom većinom južno od Ibra 'Srpska' ide u drugi krug glasanja.

U Gračanici se takmiči sa kandidatom iz Saveza kosovskih Srba, u Ranom Lugu sa kandidatom Srpske narodne partije Kosova, u Klokotu sa kandidatom Samostalne liberalne stranke, i u Partešu, kao druga partija, takođe sa kandidatom iz Samostalne liberalne stranke.

'Srpska' će se u opštini Novo brdo kao druga stranka takmičiti sa Demokratskim savezom Kosova, a u Štrpcu, takođe kao druga, sa Samostalnom liberalnom strankom.

CIK će certifikovati rezultate nakon isteka zakonskog roka za žalbe koji je počeo od trenutka objavljivanja rezultata. Politički subjekti koji smatraju da ima prostora za žalbe, to trebaju uraditi unutar 24 sata.

U severnoj Mitrovici, u tri biračka centra, izbori će biti ponovljeni u nedelju 17. novembra. Nakon napada huligana na dan izbora, CIK nije prihvatio izborni materijal iz tih centara.
XS
SM
MD
LG