Dostupni linkovi

Opozicionar Miketić tvrdi da ga ucenjuju 'ukradenim' snimkom


Đorđe Miketić govori na jednom od ekoloških protesta u Beogradu, 18. decembra 2021.
Đorđe Miketić govori na jednom od ekoloških protesta u Beogradu, 18. decembra 2021.

Poslanik opozicione stranke Zajedno Đorđe Miketić saopštio je 29. novembra da se ucenjuje snimkom koji je "očigledno ukraden" iz njegovog stana.

On je potvrdio da je u pitanju autentični snimak i istakao da se zalaže za odgovornost, što važi i za njegove postupke.

"Međutim, ovo je snimak čija poenta nije bila da zastraši samo mene, nego je to poruka svim protivnicima ovog rezima. Ako podignete glas, bavićemo se vašim privatnim životima, vašim prijateljima, ženama, decom, zabavama na koje odlazite, sajtovima koje posećujete", saopštio je Miketić.

Miketić je izjavio 27. novembra da je sa nepoznatog telefonskog broja dobio fotografiju u vidu ucene, nakon navoda predsednika Srbije Aleksandra Vučića da "zna nešto" o njemu.

"Ovo je dokaz da BIA (Bezbednosno-informativna agencija) ne štiti državu već radi za Aleksandra Vučića i SNS režim, targetirajući opoziciju i građane", napisao je Miketić na društvenoj mreži X.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je 29. novembra da je poslanik opozicione stranke Zajedno "iskoristio privatni kućni snimak da sebe predstavi kao žrtvu".

Vučić je na TV Hepi rekao da Miketić "odlično zna ko ga je snimao", dodajući da to nije BIA.

"Bezbednosno-informativna agencija je odmah povela istragu i zaključila da je to skinuto sa snimka koji nije napravljen tajnom kamerom već kako sam dobio informaciju od BIA, snimao je iz blizine neko od njihovih prijatelja. On (Miketić) ima taj snimak, neka ga objavi", rekao je Vučić.

Bezbednosno-informativna agencija (BIA) saopštila je 28. novembra da poslanik stranke Zajedno Đorđe Miketić nije predmet "bilo kakve obrade ili interesovanja" BIA.

BIA je navela da je odmah po Miketićevoj objavi o postojanju te fotografije, "u okviru svojih zakonskih ovlašćenja" pokrenula "intenzivnu istragu".

"Možemo da saopštimo da su eksperti Bezbednosno-informativne agencije utvrdili da je u pitanju samo isečak dužeg snimka za čiji nastanak BIA ne snosi nikakvu odgovornost", stoji u saopštenju.

U Srbiji je u toku predizborna kampanja za vanredne parlamentarne, lokalne i pokrajinske izbore koji će biti održani 17. decembra.

Delegacija predizbornih posmatrača Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PACE), koja je nedavno bila u dvodnevnoj poseti Srbiji, saopštila je 27. novembra da je predizborna kampanja u Srbiji obeležena "nezabeleženim nivoom negativne kampanje i izazivanja straha, napada protiv opozicije i novinara i ozbiljnih pitanja u vezi sa medijima".

XS
SM
MD
LG