Dostupni linkovi

Vučić sa Dunjom Mijatović: Srbija primer dobre prakse


Dunja Mijatović i Aleksandar Vučić
Dunja Mijatović i Aleksandar Vučić

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, u razgovoru sa predstavnicom OEBS-a za slobodu medija Dunjom Mijatović, da je cilj Vlade da podigne nivo medijskih sloboda na nivo koji je relevantan u svim zemljama Zapadne Evrope i izrazio spremnost da prihvati savete i predloge OEBS-a za unapređenje stanja u medijima.

"Vlada Srbije donela je niz zakona u cilju jačanja slobode i nezavisnosti medija, što je i bio jedan od prioriteta ove Vlade prilikom njenog formiranja", rekao je Vučić, a navodi se u saopštenju izdatom nakon sastanka.

Kako se dalje navodi, predstavnica OEBS-a Dunja Mijatović izrazila je zadovoljstvo podrškom koju dobija u toku predsedavanja Srbije OEBS-om i istakla da je saradnja i komunikacija sa Vladom Srbije na visokom nivou.

Ona je pozdravila usvajanje novih medijskih zakona i "čvrstu rešenost" srpske Vlade da sprovede reforme u oblasti medija i istovremeno naglasila da Srbija može da bude primer za zemlje u regionu u smislu uvođenja dobre evropske prakse.

"Bićemo vaši partneri. Želim da ovaj region ide napred, a to bez slobode medija nećemo postichi. To je moj jedini cilj", zaključila je Dunja Mijatović i dodala da je potvrđivanje optužnice u slučaju ubistva novinara Slavka Ćuruvije važan primer za Srbiju i region.

U saopštenju se navodi i da je takođe pohvalila spremnost srpskog premijera da se država uključi u rešavanje problema bezbednosti novinarke Brankice Stanković.

Podsećamo, Mijatović je prošle godine kritikovala odnos srpske vlasti prema medijima, između ostalog govoreći i o pritiscima na neke internet sajtove, posle čega su usledili žestoki komentari srpskog premijera.

XS
SM
MD
LG