Dostupni linkovi

Druga nastavna nedelja u Srbiji: Đaci u školama u većini gradova


Prvi dan škole u mestu Belegiš u Vojvodini, 1. septembar 2021.

U osnovnim i srednjim školama u većini gradova i opština u Srbiji nastava će se naredne sedmice izvoditi neposredno, uz prisustvo đaka u školama i poštovanje epidemioloških mera, saopšteno je iz Ministarstva prosvete u petak, 3. septembra.

Na osnovu odluke tima kojeg je formirao Krizni štab, od 6. septembra srednje škole na teritoriji grada Kragujevca i opštine Veliko Gradište prelaze na kombinovani model nastave.

"U režimu drugog modela nastave ostaju i srednje škole u 15 jedinica za koje je odluka doneta prošle nedelje. Drugi model nastave podrazumeva da se obrazovno-vaspitni proces organizuje kombinovanjem neposredne nastave i nastave na daljinu, a odeljenja su podeljena u grupe", saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Mesta u kojima se od početka školske godine nastava u srednjim školama izvodi po kombinovanom modelu su Novi Pazar, Preševo, Kladovo, Petrovac na Mlavi, Nova Varoš, Priboj, Užice, Valjevo, Despotovac, Jagodina, Paraćin, Svilajnac, Rekovac, Ćuprija i Bojnik.

Učenici srednjih škola u opštini Tutin nastavu pohađaju isključivo onlajn. Onlajn nastava se izvodi i u osnovnim i srednjim školama na Kosovu, koje rade po školskom sistemu Srbije.

Školska godina u Srbiji počela je 1. septembra, a kako je saopšteno, na nedeljnom nivou će se donositi odluke o tome da li će se nastava izvoditi u školama, onlajn ili po kombinovanom modelu, u zavisnosti od epidemiološke situacije na lokalu.

XS
SM
MD
LG