Dostupni linkovi

Više opozicionih stranaka u Srbiji najavilo zajednički poslanički klub


Zgrada Skupštine Srbije u Beogradu, juna 2021. godine.
Zgrada Skupštine Srbije u Beogradu, juna 2021. godine.

Više opozicionih stranaka i pokreta najavilo je u utorak, 24. maja da su postigli dogovor o zajedničkom nastupu u novom sazivu Skupštine Srbije u okviru jednog poslaničkog kluba.

Kako se navodi u saopštenju, ovaj dogovor postigle su Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana, Pokret za preokret i Sindikat Sloga.

“Odmah po konstituisanju Skupštine naši poslanici će inicirati raspravu o nadolazećoj krizi koja će imati posledice po život građana, a predložiće i niz zakona koje smo pripremili čijim bi usvajanjem Srbija postala bolje mesto za život”, stoji u saopštenju.

Sa 16 poslanika, to će biti najveći opozicioni klub u Skupštini Srbije, dodaje se u saopštenju.

Parlamentarni i predsednički izbori održani su u Srbiji 3. aprila.

Iako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić proglasio pobedu već u izbornoj noći, Republička izborna komisija (RIK) još uvek nije saopštila konačne rezultate.


Čekaju se rezultati ponovljenih izbora u Velikom Trnovcu za jedno poslaničko mesto, u Preševskoj dolini na jugu Srbije, koji će biti održani u petak, 27. maja.

Upravni sud je odbio žalbu Koalicije Albanaca doline na odluku RIK-a kojom su izbori održani 28. aprila na tom biračkom mestu poništeni, nakon pritužbi Socijalističke partije Srbije na nepoštovanje procedura prilikom glasanja.

XS
SM
MD
LG