Dostupni linkovi

Uhapšeno 15 osoba osumnjičenih da su članovi kriminalne grupe u Srbiji


Policije Srbije u akciji hapšenja, februar 2021.

Policija u Srbiji je, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapsila 14 osoba i jednog maloletnika zbog udruživanja radi vršenja krivičnih dela, proizvodnje i prodaje opojnih droga i neovlašćenog držanja, nošenja i prodaje oružja i eksplozivnih materija, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije 29. marta.

Prema navodima iz saopštenja, hapšenje je izvršeno u saradnji sa Žandarmerijom, a tri osobe se već nalaze u pritvoru i, kako se navodi, biće obuhvaćene krivičnom prijavom.

Kako se navodi, u ovoj akciji uhapšen je L. M. zvani Lucifer, osumnjičen da je organizator ove kriminalne grupe, kao i V. O., B. M., L. M., P. V., L. O., S. M., M. T., S. S., A. K., L. G., U. B., M. P., A. K. i jedna maloletna osoba, dok se N. F., A. V. i V. N. već nalaze u pritvoru.

Osumnjičeni se terete da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe, u dužem vremenskom periodu, obezbeđivali više poznatih beogradskih klubova gde su vršili distribuciju opojne droge.

Pretresom stanova i drugih prostorija na 22 lokacije, koje su koristili pripadnici ove organizovane kriminalne grupe, pronađena je veća količina narkotika, oružja i novca.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je povodom akcije da je srpska policija i ovom akcijom pokazala da ispunjava data obećanja i da neće dozvoliti da se u Srbiji ikada više razvije kriminalna grupa kakva je bila kriminalna grupa Belivuk-Miljković.

Veljko Belivuk i članovi njegove grupe uhapšeni su 4. februara 2021, a terete se za pet ubistava, otmicu i silovanje, trgovinu drogom i oružjem.

XS
SM
MD
LG