Dostupni linkovi

Nove mere u Srbiji: Nastava na daljinu za učenike srednjih i starijih razreda osnovnih škola


Prvi dan u školi u Beogradu, 1. septembar 2020. Ilustrativna fotografija

Vlada Srbije usvojila je na sednici 26. novembra nove mere za suzbijanje epidemije korona virusa, koje se odnose na učenike osnovnih i srednjih škola.

U periodu od 30. novembra do početka zimskog raspusta, 21. decembra, nastava će se za učenike od petog do osmog razreda osnovnih škola i za učenike srednjih škola, izvoditi na daljinu, saopšteno je iz Vlade.

Zimski raspust počinje 21. decembra 2020. godine, a završava se 15. januara 2021. godine i važiće za sve učenike osnovnih i srednjih škola na teritoriji Srbije.

Vlada je donela odluku i da se produži mera skraćenja radnog vremena do 18 časova restoranima, kafićima, barovima, klubovima, kladionicama i tržnim centrima, a prodavnicama i drugim maloprodajnim trgovinskim objektima do 21 čas - do 15. decembra 2020. godine.

Sve prethodno usvojene mere ostaju na snazi.

Na sednici je takođe usvojen Predlog zakona o fiskalizaciji kojim se Poreskoj upravi omogućava da efikasnije prati i kontroliše poreske obveznike kod kojih postoji rizik od izbegavanja plaćanja poreza.

“Novi zakon će omogućiti efikasniju kontrolu svih isporuka dobara i pruženih usluga na malo, uključujući i primljene avanse za budući promet dobara i usluga”, navodi se u saopštenju.

Članovi vlade usvojili su program finansijske podrške sportskim organizacijama u otežanim ekonomskim uslovima usled pandemije. U cilju očuvanja stabilnosti sistema sporta u olimpijskim i paraolimpijskim granama sporta, obezbeđena su sredstva u iznosu od 1.100.000.000 dinara, ističe se u saopštenju.

U Srbiji je u poslednjih 24 časa zabeležen 51 smrtni slučaj, a 7.606 judi je zaraženo korona virusom, objavljeno je na zvaničnoj internet stranici Ministarstva zdravlja.

BLOG UŽIVO: Pandemija korona virusa

XS
SM
MD
LG