Dostupni linkovi

Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji, ponovio ministar Popović


Ministar u Vladi Srbije, Nenad Popović, poručuje ambasadoru Rusije u Srbiji, Aleksandru Bocan-Harčenku, u čevrtak 17. marta, da Srbija neće uvesti sankcije Rusiji.

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije, Nenad Popović, poručio je na sastanku sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom, u čevrtak 17. marta, da Srbija neće uvodi sankcije Rusiji.

Kako se navodi u saopštenju iz kabineta ministra Popovića, on je u razgovoru sa ambasadorom Rusije “ponovio stav zvaničnog Beograda da Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji”.

“Popović i Harčenko razgovarali su o načinima za prevazilaženje praktičnih problema privrede i građana u novonastalim regionalnim i globalnim okolnostima”, zaključuje se u saopštenju.

Stranka ministra Popovića sarađuje sa Jedinstvenom Rusijom, partijom ruskog predsednika Vladimira Putina, sa kojom ima potpisano više međupartijskih sporazuma.

Nakon što je Evropski parlament 1. marta pohvalio države Zapadnog Balkana koje su se pridružile sankcijama protiv Rusije i nazvao ih “evroatlantskim saveznicima”, srpski zvaničnici su u više navrata ponavljali da Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji.

Srbija je 2. marta potpisala rezoluciju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, kojom se izražava zabrinutost zbog invazije Rusije na Ukrajinu, ali se nije pridružila sankcijama koje su protiv Rusije uvele Sjedinjene Američke Države, Evropska unija i Velika Britanija.

Od početka ruske invazije na Ukrajinu, 24. februara, kako su saopštile Ujedinjene nacije, iz Ukrajine je izbeglo više od tri miliona ljudi.

XS
SM
MD
LG