Dostupni linkovi

Otkazana popodnevna nastava zbog dojava o bombama u više od 300 škola u Beogradu


Osnovna škola "Drinka Pavlović" u Beogradu, ilustrativna fotografija
Osnovna škola "Drinka Pavlović" u Beogradu, ilustrativna fotografija

U Beogradu je zbog dojava o bombama u više od 300 škola otkazana prepodnevna nastava, saopštio je 8. juna zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Kako je prenela agencija Beta, Vesić je naveo da su po podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, primljene anonimne dojave u 174 osnovne škole i 97 srednjih, kao i u 78 isturenih odeljenja osnovnih škola i u 42 specijalne škole.

"Policija je na terenu i vrši provere, a prva smena nastave u svim školama je otkazana. Deca, nastavnici i profesori potpuno su bezbedni, a da roditelji mogu da budu mirni", stoji na sajtu Grada Beoinfo.

U saopštenju se takođe navodi da je su "dojave deo specijalnog rata protiv Srbije, sa ciljem da se poremeti normalan život u Srbiji i da se Beograd predstavi kao nebezbedan grad i unese nemir među građane".

Podsetimo, u toku jutra 8. juna na mejl adrese 148 osnovnih i 66 srednjih škola u Beogradu upućene su dojave o podmetnutim bombama, što je potvrdilo i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije.

"Prema ranije utvrđenoj proceduri, objekti su evakuisani, a učenici će biti vraćeni na nastavu kada se utvrdi da je to bezbedno. Ekipe MUP-a su na terenu i vrše pregled objekata", naveli su Ministarstvu.

Roditeljima i đacima resorno ministarstvo ujedno je poručilo da će ih o daljem načinu organizovanja časova i povratku na neposrednu nastavu, obavestiti škole.

U prethodnom periodu, brojne ustanove i institucije u Beogradu i drugim gradovima Srbije, dobiljale su lažne dojave o podmetnutim bombama.

Poslednje u nizu bile su dan ranije, 7. juna, takođe u Beogradu.

Kontradiverzionim pregledima utvrđeno je da su lažne a prijavljene su u zgradi Gradske uprave Beograda i katastra, Apelacionom sudu i tržnom centru Ušće.

XS
SM
MD
LG