Dostupni linkovi

Opoziciona koalicija Ujedinjena Srbija podnela listu za parlamentarne izbore


Opoziciona koalicija Ujedinjena Srbija podnela je u petak, 18. februara Republičkoj izbornoj komisiji listu sa potpisima birača.
Opoziciona koalicija Ujedinjena Srbija podnela je u petak, 18. februara Republičkoj izbornoj komisiji listu sa potpisima birača.

Opoziciona koalicija Ujedinjena Srbija, koju će na parlamentarnim izborima predvoditi potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, podnela je u petak, 18. februara Republičkoj izbornoj komisiji listu sa potpisima birača.

Predstavnici Ujedinjene Srbije predali su oko 20.000 potpisa birača u kutijama kojima je bio ispisan slogan kampanje ove opozicione koalicije "Promena iz korena".

U najvećoj opozicionoj koaliciji Ujedinjena Srbija okupljene su Stranka slobode i pravde, Narodna stranka, Demokratska stranka, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Stranka Makedonaca Srbije, Pokret slobodnih građana, Udruženi sindikati Srbije "Sloga", Pokret za preokret, Pokret Slobodna Srbija i Vlaška stranka.

Predstavnici osam opozicionih stranaka, pokreta i sindikata, među kojima je više članove koalicije Ujedinjena Srbija, potpisali su u četvrtak 17. februara "Sporazum za odgovornu Srbiju", kojim su se obavezali da će sarađivati u kontroli izbora, kao i da se politički predstavnici ovih stranaka neće međusobno napadati tokom predizborne kampanje.

U nedelju, 3. aprila, u Srbiji će biti održani lokalni i vanredni parlamentarni izbori, koji su raspisani 15. feburara, a prema najavama predsednika Skupštine Srbije Ivice Dačića, za isti datum, početkom marta, očekuje se raspisivanje i redovnih predsedničkih izbora.

XS
SM
MD
LG