Dostupni linkovi

Dojava o bombi u Velikom Trnovcu, četvrto glasanje odloženo


Glasačke kutije na izborima u Srbiji
Glasačke kutije na izborima u Srbiji

Biračko mesto u Velikom Trnovcu, u opštini Bujanovac, u kojem je četvrti put trebalo da se glasa u okviru parlamentarnih izbora, nije ni otvoreno zbog dojave o postavljenoj bombi.

Kako je za Radio Slobodna Evropa (RSE) potvrdila portparolka policije u Vranju, na jugu Srbije, u osnovnoj školi "Muharem Kadriu", gde je biračko mesto broj šest stigla je telefonska dojava o bombi.

"Policija je izašla na lice mesta i u toku je kontradiverzioni pregled", rekli su iz MUP-a Vranje za RSE.

Kako je na svojim društvenim mrežama prenela posmatračka misija CRTA, još jedan od razloga odlaganja izbora je taj što "članovi biračkog odbora nisu uspeli da se dogovore oko podele uloga, a o novom datumu glasanja odlučiće Republička izborna komisija".

Na tom biračkom mestu u Velikom Trnovcu kod Bujanovca pravo glasa ima 1.089 građana i od tog biračkog mesta zavisi kada će biti proglašeni rezultati parlamentarnih izbora koji su održani 3. aprila 2022. godine.

Kako je CRTA pojasnila u ranijim saopštenjima, od rezultata glasanja u Velikom Trnovcu zavisi konačni sastav Skupštine Srbije jer postoji mogućnost da Koalicija Albanaca doline, koja je trenutno ispod cenzusa, osvoji jedan poslanički mandat, a da Socijalistička partija Srbije (SPS) izgubi jedan mandat.

Građani Velikog Trnovca do sada su glasali tri puta - 3. aprila su održani parlamentarni izbori ali su na ovom biračkom mestu rezultati poništeni zbog nepravilnosti. Glasanje je potom ponavljano 28. aprila i 27. maja.

XS
SM
MD
LG