Dostupni linkovi

MUP Srbije odgovorio Plenkoviću na izjavu o nestalom Splićaninu


Hrvatski premijer Andrej Plenković je 6. januara izrazio nadu da će Matej Periš biti pronađen, ali je dodao da još uvek nedostaju informacije o tome šta se dogodilo nestalom mladiću. 
Hrvatski premijer Andrej Plenković je 6. januara izrazio nadu da će Matej Periš biti pronađen, ali je dodao da još uvek nedostaju informacije o tome šta se dogodilo nestalom mladiću. 

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije pozvalo je hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da svojim komentarima "ne ometa" pripadnike srpske policije u potrazi za državljaninom Hrvatske Matejom Perišem koji je u noći između 30. i 31. decembra nestao u Beogradu.

Iz tog ministarstva su optužili predsednika Vlade Hrvatske da "nema poštovanja za trud srpske policije".

"Svi policajci u Policijskoj upravi za grad Beograd, kao i pripadnici rečne jedinice, ronilaca Žandarmerije, UKP i svih drugih linija rada, ne pitajući za praznik ili radno vreme, daju sve od sebe da se nestanak razreši i istina sazna. To bi radili za svako ljudsko biće i jedino što nas ne zanima je državljanstvo ili nacija čoveka za kojim tragamo", piše u saopštenju MUP.

Pozvali su premijera Hrvatske da "pokaže poštovanje" prema porodici nestalog i da svojim "besmislenim komentarima o nestanku mladića, gosta Beograda", ne ometa pripadnike srpske policije.

Plenković je ranije 6. januara izrazio nadu da će nestali mladić biti pronađen, ali je dodao da još uvek nedostaju informacije o tome šta se dogodilo Perišu.

"Nije bitno šta je rekao Vulin. Reč je o hrvatskom državljaninu koji je za blagdane otišao u Beograd i zanima me da doznamo potpunu informaciju. Imam dojam da nemamo širinu slike, nadamo se najboljem. Dok nemamo službene informacije do kraja, osim interesa za to i izražavanja žaljenja, ne mogu komentirati bilo čije izjave", rekao je Plenković, dodajući da su hrvatske vlasti u svakodnevnom kontaktu sa Srbijom.

Dvadesetosmogodišnji Matej Periš iz Splita nestao je u noći između 30. i 31. decembra u Beogradu, tokom noćnog izlaska.

Njegov nestanak, kako je potvrdilo Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) je prijavio njegov drug 31. decembra 2021. u 18 časova.

Otac nestalog mladića pozvao je građane da jave ukoliko imaju neke informacije o njemu.

I dalje traje potraga za Splićaninom nestalim u Beogradu
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:00:43 0:00
XS
SM
MD
LG