Dostupni linkovi

Uzavrela atmosfera u kladionicama pred finale SP




Predrag Tomović

Kako su u Crnoj Gori igrači kladionice tipovali mečeve Svjetskog prvenstva u fudbalu i kako je euforija pasioniranih ljubitelja klađenja, kao i uvijek - nekome donijela dobitak, a nekome gubitak?

Kladioničari kažu da su u plusu ali ne velikom, dok razočarani igrači pokušavaju da se oporave od silnih iznenađenja i odaberu sigurniji fix za predstojeće polufinalne utakmice.

Sječa favorita u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi presjekla je i nade pojedinih igrača kladionice da bi se mogli "opariti" tipujući na već viđene pobjednike tih duela. Čak je i najiskusniji među njima, profesor Pravnog fakulteta Blagota Mitrić omanuo u procjeni krajnjeg ishoda utakmice u kojoj je poražen višestruki svjetski prvak Brazil.

,,Argentinu sam pogodio, jer sam igrao 3+, a Ganu od 0 do 2. Ta sam dva pogodio kao i Španiju. Od četiri sam promašio samo Brazil, i to najlakši par,"
kaže on.

Mnogi su, kao i popularni Baćo uzaludno uzdisali čekajući preokret u mečevima koje su igrali Brazil i Argentina.

Navijači Brazila prilikom meča sa Holandijom na SP
Igrači kažu da su od poraza favorita najviše profitirali vlasnici kladionica. Sportski novinar Nebojša Šofranac takođe misli da je kladionicama krenulo od četvrtfinala i poraza Brazila u meču protiv Holandije.

,,Znam da su stvarno mnogi pali taj meč i da su ga mnogi igrali tako, na Brazil a ne na golove.To je sigurno, šta god da govore iz kladionica.Bila je malo mirnija situacija što se tiče Argentine i Njemačke, ali isto znam da su bile neke jake uplate na Argentinu. Tu je kvota bila jaka. Preko 2.30 tako da, ne znam da li je bilo baš masovnih uplata, ali jeste jakih.Na takvu kvotu se igra singl sa 100, 200 ili više eura,"
kaže on.

,,Mali je gubitak za igrače 5 ili 10 eura, ali kada igra 5.000 igrača pa to "uvali" kladionicama to je veliki dobitak za njih. Tako da su kladionice ovoga puta super prošle," smatra Mitrić.

Kalkulacije i savjeti

Kladioničari su od početka prvenstva u Južnoj Africi u plusu, ali su priče o zgrtanju velikih para pretjerane, kaže Nino Radošević, glavni menadžer kladionice Lob.

,,Nije to baš tako kako igrači kažu da su kladionice pune i tako.Vjerujte da u početku kada su rezultati bili relativno dobri za kladionice, mi smo relativno loše prošli jer su igrači postali, da kažem mangupi pa igraju sada sve više na golove, pa na kartone, ko prolazi ako ne prolazi dalje, ko prolazi grupu, ko ne prolazi grupu, strijelac ovaj, strijelac onaj. Imali smo na te stvari dosta isplata i nije to tako bilo kako su mnogi mislili da smo dobro prolazili,"
kaže Radošević.

Iako prilično Istrošenog entuzijazma za nastavak klađenja, igrači su se prema riječima naših sagovornika oporavili igrajući na finale Vimbldona u muškoj konkurenciji u kojem je slavio španski teniser Rafael Nadal. Očekivano,mnogi su tipovali na Rafu i dobili što ih izvuklo iz krize i dalo im elana za klađenje na preostale polufinalne i finalni meč Svjetskog prvenstva u fudbalu.

A kako da odigraju, za RSE ih savjetuje Nebojša Šofranac. Prvo prognoza za utakmicu Holandija - Urugvaj:

,,Mislim da Holandija uopšte nije veliki favorit, kako se misli. To će biti teška utakmica koja će da gravitira oko X. Za nekoga ko bi volio da proba iznenađenje, ili X ili konačni prolaz Urugvaja. Postoje i te kvote. Nezavisno da li preko penala ili kako. Može da se igra, to su malo manje kvote, ali vrlo dobre, u slučaju da prođe Urugvaj,"
savjetuje on.

Drugo polufinale igraće Španija – Njemačka:

,,Po meni je Španija tu jasan favorit, tako da jedinica vrijedi preko 2.50 tako da je to prijedlog za taj meč. Što se golova tiče- od 2 do 3,"
kaže Šofranac.

I u kladionici Lob imaju svoje kalkulacije, ali oni kalkulišu sa tim hoće li klađenje na preostale utakmice SP uvećati ili umanjiti zaradu.

,,Imamo još četiri utakmice do kraja i zaista može da se promijeni iz korijena sve. Možemo poći i još malo gore a možemo poći i još dolje. Eto, vidjećemo,"
rekao je Milošević.

Pitali smo Podgoričane kako su prošli na kladionicama od početka Svjetskog prvenstva:

,,Nije loše. Pogodio sam rezultat Njemačka – Argentina, igrao na 4 i više golova i sa 5 eura dobio 70."
,,Kladio sam se na Srbiju kada je igrala protiv Njemačke i dobio stotinu eura."
,,Kladio sam se prije 7-8 dana. I naravno nijesam dobio. Dao sam euro, a dobitak je bio 100, ali nijesam uspio."


*****
Na pitanje RSE - šta mislite ko će biti svjetski nogometni prvak u prethodnoj anketi glasali ste za Njemačku, 47,1%. Holandiju 21,6%, Argentinu 17,6%, Španiju 7,8%, Paragvaj, 3,9% i Urugvaj 2%.
Ukoliko ste zainteresovani možete za svog favorita glasati u novoj anketi na RSE stranici.
XS
SM
MD
LG