Dostupni linkovi

Sobe Starwood hotela otključavaju se pametnim telefonima


Starwood hoteli odlučili su prestati koristiti ključeve i kartice za otključavanje soba. Od sada gosti ovih hotela u sobe ulaze uz pomoć pametnih telefona.

Starwoodov SPG Keyless program je prvi takav u hotelskoj industriji, a počeo se provoditi u srijedu u 10 hotela širom svijeta, među kojima su i oni u Pekingu, Dohi, Hong Kongu, New Yorku i Singapuru.

U Starwood brend spadaju i hoteli Aloft, Element i W.

Eksperti predviđaju da će ključevi ili kartice biti nepotrebni uz napredak tehnologije, slično kao što su mnogi hotelski lanci ukinuli mini-bar i uslugu u sobama.

Ova tehnologija, koja će biti dostupna lojalnim članovima Starwooda, bit će dostupna u obliku aplikacije putem koje će se gosti i prijavljivati u hotel, tako da neće morati čekati niti gubiti vrijeme na recepciji, već će ići pravo u svoje sobe.

Do početka 2015. godine SPG Keyless program će biti proveden u 150 hotela ovog brenda širom svijeta.

Nakon rezervacije u hotelu, SPG članovi imaju opciju da se prijave na ovaj program. Tada dobijaju notifikaciju da su prijavljeni i aplikacija im dostavlja broj sobe i Bluetooth ključ kada je soba spremna.

Iako ne nude uslugu ulaska u sobe bez ključa, brendovi poput Marriotta, Hiltona i InterContinentala nude uslugu prijavljivanja putem mobitela.

XS
SM
MD
LG