Dostupni linkovi

Srpska napredna stranka prva predala listu za izbore


Srpska napredna stranka predala listu za parlamentarne izbore
Srpska napredna stranka predala listu za parlamentarne izbore

Predstavnici koalicije "Aleksandar Vučić - za našu decu", koja je okupljena oko vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) prvi su u četvrtak, 5. marta Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) predali izbornu listu za parlamentarne izbore u Srbiji koji će biti održani 26. aprila.

Nosilac liste je predsednik SNS i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, dok je prvi na listi aktuelni ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, a među kandidatima za 250 poslanika su i predstavnici Socijaldemokratske stranke Rasima Ljajića, Partije ujedinjenih penzionera Jovana Krkobabića, Pokreta socijalista Aleksandra Vulina i Pokreta snaga Srbije Bogoljuba Karića.

Prema rečima potpredsednika SNS-a i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, na listi se nalazi 72 odsto novih kandidata u odnosu na izbornu listu za narodne poslanike na prethodnim izborima.

Nedimović: Cilj je apsolutna pobeda

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i prvi na izbornoj listi tvrdi da je "Srbija ostvarila veliki napredak u proteklom mandatu i da sada više ljudi živi bolje nego pre četiri godine".

Dodaje i da glasači na predstojećim izborima ne treba da obraćaju pažnju na to ko koliko ima lajkova ili ko je koliko prisutan na društvenim mrežama, već na to ko je ostvario konkretne rezultate, ko je izgradio nove puteve, bolnice, škole.

"Naš cilj je apsolutna pobeda, da realizujemo naš projekat Srbija 20-25", poručuje Nedimović.

On tvrdi da je 50.000 potpisa podrške za izbornu listu koalicije oko SNS prikupljeno juče za pet sati.

Ljajić: Imamo jasan plan za svaku opštinu

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić navodi da ova lista na izbore ide u sličnom sastavu kao na prethodnim izborima", kao i da se rezultati ostvareni u prethodnom periodu vide u broju otvorenih radnih mesta i broju izgrađenih kilometara.

Predaja potpisa liste "Aleksandar Vučić - za našu decu"
Predaja potpisa liste "Aleksandar Vučić - za našu decu"

Poručuje i da za naredni period postoje jasni planovi za svaku opštinu i da "Srbija mora da bude bolja nego što je danas".

"U kampanji ćemo realistično predstaviti plan onoga što ćemo uraditi", kazao je Ljajić i rekao da će "kampanja biti pristojna i civilizovana, koja će se voditi na terenu".

Nosilac liste "Aleksandar Vučić - za našu decu" je predsednik SNS i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a medju kandidatima za 250 poslanika su i predstavnici SDPS-a Rasima Ljajića, PUPS-a, Pokreta socijalista i Pokreta snaga Srbije Bogoljuba Karića.

XS
SM
MD
LG