Dostupni linkovi

Sneg stvara probleme evropskim gradovima


Tokom noći na putevima u severnoj Nemačkoj je u svojim vozilima ostalo zarobljeno oko 200 ljudi
Tokom noći na putevima u severnoj Nemačkoj je u svojim vozilima ostalo zarobljeno oko 200 ljudi

Snežne padavine i ledena kiša i danas stvaraju probleme u saobraćaju u Francuskoj, a zbog napadalog snega zatvoren je ženevski aerodrom i putevi skoro neprohodni u severnoj Nemačkoj.

U Švajcarskoj ženevski aerodrom je od noćas zatvoren zbog snega i u njemu hiljade putnika čeka da se ponovo uspostave letovi.

U severnoj Nemačkoj situacija je prema rečima zvaničnika "dramatična", drumski saobraćaj je skoro potpuno obustavljen posle velikih snežnih padavina tokom noći, a oko 200 ljudi zarobljeno je u svojim vozilima.

Cela Nemačka prekrivana je snegom, posebno sever i istok zemlje a nove snežne padavine očekuju se danas u centru i istoku zemlje, dok se na severu očekuje jačanje vetra ali i prekid snežnih padavina.

Danas je otkazan 61 let na aerodromu u Frankfurtu, trećem evropskom po broju putnika, a sinoć ih je bilo otkazano 255.

Ipak su njegove tri piste raščišćene i za sada se beleže kašnjenja od oko jedan sat, rekao je portparol tog aerodroma.

Hiljadu putnika noćas je blokirano na aerodromu u Lionu, centralnoistočnom delu Francuske. Oko 800 njih nije uspelo da nađe prenoćište u hotelima blizu aerodroma i proveli su noć na pomoćnim ležajima postavljenim u aerodromskoj zgradi.

Saobraćaj se normalizovao na pariskom aerodromu Šarl de Gol, gde je sinoć pola letova otkazano ili odloženo zbog nevremena. U više delova Francuske drumski saobraćaj je i dalje problematičan i odvija se usporeno.

Ledena kiša je u oblasti Pariza prouzrokovala brojne nesreće a delovi autoputa su zbog leda zatvoreni, saopštio je regionalni centar za informacije o stanju na putevima. U celoj zemlji železnički saobraćaj se odvija usporeno i zabeležena su velika kašnjenja vozova.

Na jugozapadu zemlje hiljade domaćinstava ostalo je bez struje a zahvaljujući popravkama koje su trajale tokom noći samo još oko 3.000 kuća je i dalje bez struje. Očekuje se da će se situacija potpuno normalizovati tokom dana. U tom delu Francuske danas je prestao da pada sneg.
XS
SM
MD
LG