Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Uskršnje poruke trebale bi da budu svakodnevno primjenjivane

update

Poruke mira i saradnje tokom uskršnih liturgija trebale bi da budu deo svakodnevnih aktivnosti ljudi na ovim prostorima, ocenio je kosovski predsednik tokom posete porodici Miloša Maksimovića u selu Gračanica povodom pravoslavnog Uskrsa.

„Mislim da je naša namera da uvek u takvoj klimi i atmosferi idemo ka novim koracima i novoj perspektivi za sve građane, bez obzira na nacionalnost. Meni je ovo stvarno bila dobra prilika, kao što sam se i ranije angažovao da razgovaram sa ljudima, takoreći običnim ljudima u njihovim porodicama, da čujem njihove želje i ljudske tegobe koje su normalne za svakog našeg čoveka.“


„Želim da se zahvalim predsedniku što je došao da čestita naš najveći praznik. Ne znam šta bi drugo rekao“, kazao je Miloš Marković.

Član Predsedništva Skupštine Kosova i predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović je rekao da je ovo još jedan motiv više da Srbi ostanu i žive na ovim prostorima:

„Svakako da je naša zajednička obaveza da svi građani Kosova žive što bolje i upravo je jedna od aktivnosti koje je danas imao predsednik Kosova veoma značajna ne samo za ovu porodicu, nego i za srpsku zajednicu i mogu da kažem i za sve građane Kosova.“


Sejdiu je porodici Marković uručio kompjuter, a ovo je inače prvi put da neko od visokih zvaničnika Kosova na pravoslavne praaznike poseti jednu srpsku porodicu od 1999 godine.
XS
SM
MD
LG