Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Lonely Planet: Sarajevo u svjetskih top 10


Sarajevo noću
“Best in Travel 2010.” peto je izdanje Lonely Planeta u kojem se nalaze najbolja mjesta na svijetu koja treba posjetiti, a među njima se ove godine našlo i Sarajevo.

Sarajevo je po preporuci ovog najpoznatijeg turističkog vodiča ušlo u top 10 gradova svijeta koje treba posjetiti, a ostali gradovi u prvih deset su Cuenca (Ekvador), Abu Dhabi (Ujedinjeni Arapski Emirati), Kyoto (Japan), Lecce (Italija), Singapur, Vancouver (Kanada), Istanbul (Turska), Charleston (SAD) i Cork (Irska).

Iz Službe za odnose s javnošću Turističke zajednice Kantona Sarajevo saopćeno je da je vijest da je Sarajevo kao turistička destinacija u top 10 gradova u svijetu veliko je priznanje glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Turistička zajednica KS-a svake godine omogući dolazak stranim novinarima koji se lično mogu uvjeriti u kvalitet turističke ponude Kantona Sarajevo, prije svega kulturno-historijsko i prirodno naslijeđe, te je u septembru Turistička zajednica Kantona Sarajevo bila domaćin grupi novinara BBC magazina Lonely Planet koji su proveli pet dana u Sarajevu.

Predsjednik Turističke zajednice KS-a Midhat Kulo ističe da je ovo ujedno i veliko priznanje Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo koja zajedno s ostalim turističkim zajednicama iz BiH posljednih deset godina promovira turističke potencijale naše zemlje na prestižnim međunarodnim sajamskim manifestacijama.
XS
SM
MD
LG