Dostupni linkovi

Popustili mjere u Sarajevu za ugostitelje, fitnes centre, bazene


Radno vrijeme produžava se do 22.30, a policijski sat ostaje na snazi (na fotografiji Baščaršija, april 2021)
Radno vrijeme produžava se do 22.30, a policijski sat ostaje na snazi (na fotografiji Baščaršija, april 2021)

Vlada Kantona Sarajevo u skladu s poboljšanjem epidemiološke situacije donijela je u petak 7. maja odluku o popuštanju mjera.

Ugostiteljskim objektima produžava se radno vrijeme do 22:30 sati, a ranije je bilo ograničeno na 20 sati.

Zaključkom je precizirano da se dozvoljava rad ugostiteljskim objektima s radnim vremenom do 22:30 sati, uz prisustvo maksimalno četiri osobe za jednim stolom, a 20 osoba u objektu i 30 osoba na otvorenom prostoru, uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških mjera.

Novim mjerama se dozvoljava rad djelatnosti kockanja i klađenja, s radnim vremenom do 22:30 sati, uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških mjera.

Mjere predviđaju i dopuštanje rada wellness i spa centara s radnim vremenom do 22:30 sati, uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških mjera, računajući da je za svaku osobu potrebno sedam metara kvadratnih neto, a ne više od 20 osoba.

Vlada je dozvolila i rad javnih bazena, s radnim vremenom do 22:30 sati, uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških mjera.

Zaključak o radnom vremenu navedenih poslovnih subjekata na snazi je od 7. maja do 24. maja 2021. godine.

Zaključkom Vlade s današnje sjednice potvrđeno je, također, da je ograničenje kretanja u Kantonu Sarajevo na snazi od 23:00 do 5:00 sati ujutro.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donijela je u četvrtak 6. maja odluku o skraćenju trajanja ograničenja kretanja. Prema novoj odluci, kretanje je zabranjeno od 23 do 5 sati.

XS
SM
MD
LG