Dostupni linkovi

SAD otvaraju granice za vakcinisane putnike 8. novembra


Aerodrom John F. Kennedy u Njujorku, mart 2020.
Aerodrom John F. Kennedy u Njujorku, mart 2020.

Sjedinjene Americcke Države će od 8. novembra ponovo otvoriti svoje granice za potpuno vakcinisane putnike koji u tu zemlju stižu avionom ili prelaze kopnene granice.

Bela kuća je ranije ove nedelje najavila da će početkom novembra ukinuti ograničenja za potpuno vakcinisane strane državljane za neesencijalna putovanja na kopnenim granicama SAD i trajektnim prelazima sa Kanadom i Meksikom.

Ova odluka predstavlja kraj oštrih restriktivnih mera zbog pandemije korona virusa koje su uvedene za sve putnike u martu 2020. godine, prenosi BBC.

Predsednik Joe Biden je u aprilu ove godine uveo nove putne restrikcije za Indiju, i zabranio većini neameričkih državljana da ulaze u SAD.

Sjedinjene Države trenutno zabranjuju ulazak većini državljana koji nisu iz SAD, a koji su u posljednjih 14 dana boravili u Britaniji, Irskoj, Indiji, Južnoj Africi, Iranu, Brazilu, te u 26 evropskih zemalja šengenskog prostora.

Aviokompanije su mesecima lobirale u Beloj kući da se ukinu ograničenja, ali nisu uspele za letnju sezonu putovanja.

Bela kuća je u julu saopštila da je zabrinuta zbog visoko zarazne Delta varijante korona virusa i sve većeg broja američkih slučajeva COVID-19.

XS
SM
MD
LG