Dostupni linkovi

Vojni izvor iz Odese tvrdi da je Ukrajina napala ruski mornarički brod u Crnom moru


Ukrajinska nacionalna novinska agencija izvijestila je da je ruska mornarica "izgubila" Vsevolod Bobrov u navodnom napadu na Zmijsko ostrvo.
Ukrajinska nacionalna novinska agencija izvijestila je da je ruska mornarica "izgubila" Vsevolod Bobrov u navodnom napadu na Zmijsko ostrvo.

Portparol ukrajinske vojske u jugozapadnoj regiji Odesa rekao je 12. maja da je napad ukrajinskih pomorskih snaga oštetio ruski logistički brod u Crnom moru.

Tvrdnja se nije mogla nezavisno provjeriti, a ruska strana nije potvrdila štetu na bilo kojem od njenih pomorskih brodova u Crnom moru.

Ukrajinska nacionalna novinska agencija Ukrinform citirala je Serhiya Bratchuka, glasnogovornika regionalne vojne komande koja uključuje Odesu, koji je u Telegramu rekao da je brod zapaljen.

Agencija je izvijestila da je ruska mornarica "izgubila" Vsevolod Bobrov u navodnom napadu na Zmijsko ostrvo.

Web stranica vijesti o praćenju mora FleetMon identificira Vsevolod Bobrov kao transportni brod dug 95 metara.

U aprilu su ruski zvaničnici odbacili tvrdnju Kijeva da su ukrajinske snage oštetile vodeći brod Crnomorske flote Rusije, Moskvu.

Ali kasnije su izvijestili da je krstarica Moskva, raketna krstarica koja je ispratila Gruziju, Krim i Siriju, potonula dok je vučena na popravku.

Na osnovu izvještaja Reutersa i Hromadske International

XS
SM
MD
LG