Dostupni linkovi

Rusi privedeni na Kosovu kažnjeni novčano


Policija Kosova, ilustrativna fotografija
Policija Kosova, ilustrativna fotografija

Dvoje ruskih državljana koji su na severu Kosova pritvoreni zbog ilegalnog prelaska granice Srbije i Kosova, kaženjeni su novčano sa po 250 eura i biće ispraćeni sa Kosova, potvrdio je za RSE predsednik Osnovnog suda u Mitrovici, Nikola Kabašić.

Dodaje se da su osim izrečene kazne, u obavezi da plate i sudske troškove.

Kosovska policija zadržala je dvoje ruskih državljana na severu Kosova, jednog muškarca i jednu ženu, pod sumnjom da su isti ilegalno prešli granicu Srbije i Kosova.

Dežurni tužilac Osnovnog tužilaštva u Mitrovici Slobodan Bakić prethodno je potvrdio za Radio Slobodna Evropa da je za ruske državljane zatražio izricanje mandatne kazne (novčane kazne po hitnom postupku).

Ruski državljani su, kako saznaje RSE, kosovskim nadležnim vlastima saopštili da su krenuli za Lukovsku banju na jugu Srbije, ispod Kopaonika u blizini graničnog prelaza Jarinje te da ih je navigacioni sistem doveo do granice sa Kosovom, gde su navodno i kosovskim vlastima priznali da nisu ni planirali da uđu na Kosovo. Ponovnim pokušajem da stignu do te banje ušli su na sporedni put gde ih je zatekla kosovska policijska patrola nakon čega su pritvoreni.

Tužilac Bakić izjavio je ranije za Radio Slobodna Evropa da su oni prvobitno pokušali da pređu granični prelaz Jarinje kako bi ušli na Kosovo, ali da su usled nedostatka vize bili vraćeni. U pitanju su, kako je naveo tužilac, Egor Igorević (Igor Krasikov) i Marina Vladimirovna Krasikova.

XS
SM
MD
LG