Dostupni linkovi

Rekli ste: 'Srbija još nije izašla iz kosovskog boja'


Incident oko pekare u Borči, vlasnika albanske nacionalnosti, izazvao je brune reakcije u tom beogradskom naselju, celoj Srbiji, ali i na društvenim mrežama.

Nekoliko desetina desničara okružilo je, naime, pre nedelju dana pekaru "Roma"u Borči, noseći srpske zastave i skandirajući parole o Kosovu, nakon što je jedan od zaposlenih u pekari na Facebooku objavio fotografiju sa albanskim simbolom - dvoglavim orlom. Nakon poziva preko društvenih mreža, grupa uglavnom mlađih muškaraca okupila se ispred pekare ne dozvoljavajući ulazak kupcima, a automobil vlasnika koji je bio parkiran ispred objekta oblepili su nalepnicama "Kosovo je srce Srbije" i "Nema predaje" i na njega je stavljena i svinjska glava. Vlasnik pekare Mon Đuraj objavio je na svom Facebook profilu da je i za fotografiju i sva dešavanja saznao preko društvenih mreža.

Usledile subrojne osude, a policija je saopštila da nije bilo incidenata.

Na društvenim mrežama takođe su burne reakcije. "Tako i treba", ocena je onih koji su podržali atak na pekara:

Kritika je, međutim, bilo mnogo više:

A neki su zaključili:

Šta mislite o protestu ispred pekare u beogradskom naselju Borča, čiji je vlasnik albanske nacionalnosti? Da li je za vas bitna nacionalonost vašeg pekara, trgovca, frizera, mesara, nekog kod koga redovno kupujte ili čije usluge koristite? Pročitajte šta su drugi rekli i uključite se u diskusiju:

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG