Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Rekli ste: 'Ponovo ispade da je Vučić kriv'


Lider Stranke demokratske akcije Sandžaka (SDA) Sulejman Ugljanin, čija je lista Samoopredjeljenje osvojila najviše glasova za Nacionalni savet bošnjačke nacionalne manjine, nakon izbora je Srbiju nazvao "fašističkom državom". Sulejman Ugljanin rekao je da su ovi izbori najznačajniji za Bošnjake od raspada bivše Jugoslavije i da je zadovoljan što nije osvojio apsolutnu većinu.

"Da zajedno, sa više političkih opcija, delimo odgovornost i da zajedno pobedimo tu neman koja se zove jedna fašistička tvorevina, a zove se srpska država Srbija", rekao je Ugljanin nakon izbora za savete manjina.

Njegovu izjavu državni sekretar Ivan Bošnjak za Radio Slobodna Evropa ocenio je kao nastavak njegovog političkog delovanja i kroz Bošnjački nacionalni savet.

"Isključivo se kroz to telo bavio visokom politikom. S obzirom da je ostao uskraćen za ministarsko mesto kakvo je do 2014. imao u vladi Aleksandra Vučića, nakon toga je Nacionalni savet prepoznao kao prostor za svoje političko delovanje. Njegova retorika zaoštravanja i privlačenja pažnje na ovaj način neće doptineti boljem razvoju teritorije na kojoj žive Bošnjaci u Srbiji", rekao je Bošnjak.

Burne su reakcije, ali i podeljene, bile i na društvenim mrežama. Neki kažu kako Ugljanin nije pogrešio.

Drugi su lidera SDA Sandžaka oštro kritikovali:

A neki zaključuju:

Šta mislite o izjavi Sulejmana Ugljanina - "neman koja se zove jedna fašistička tvorevina, a zove se srpska država Srbija"? Da li je izjava istinita ili ne, preoštra ili ne? Pročitajte šta su drugi komentarisali i ukoliko niste uključite se u diskusiju:

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG