Dostupni linkovi

Avio linija Sarajevo – Podgorica – Skoplje


Aerodrom u Podgorici, Foto: Savo Prelević
Aerodrom u Podgorici, Foto: Savo Prelević

Promotivnim letom za predstavnike medija iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije,u petak je obilježen početak uspostavljanja redovne aviolinije Sarajevo – Podgorica – Skoplje, koju će održavati BH Airlines, saopštila je ova kompanija.

Kako se navodi, na ovim prostorima nije uobičajeno da zračni saobraćaj između dviju država održava treća, u ovom slučaju Bosna i Hercegovina između Crne Gore i Makedonije.

Dokapitalizacijom od jedne od najvećih evropskih aviokompanija Turkish Airlines, BH Airlines, uz postojeća dva, postala bogatija za još jedan avion. Riječ je o "boingu 737-400", čime je BH Airlinesu omogućeno da, osim pet postojećih, uvede još devet međunarodnih linija, pa danas avioni bh. komapnije lete prema Pragu, Beču, Diseldorfu, Berlinu, Cirihu, Podgorici, Geteborgu, Kopenhagenu, Stokholmu…

Osim novih linija, poboljšana je i usluga cateringa na svim linijama na kojima saobraćaju avioni domaće avio kompanije. Uvedene su i brojne pogodnosti za putnike, kao i snižene cijene avio karata.

Cilj BH Airlinesa jeste da postane savremena kompanija, prepoznatljiva po kvalitetu usluge, ali i po sigurnosti letova o čemu svjedoči i međunarodno priznanje za sigurnost letova IOSA iz 2008. godine.

Predstavnicima medija, ali i brojnim ličnostima iz privrednog života Makedonije, u Skopju se obratio ambasador Crne Gore u Makedoniji Duško Laličević, direktor Aerodroma Aleksandar Veliki Skopje Zoran Ilijevski, direktor BH Airlinesa Nudžeim Rečica, te predstavnici agencija BH Air u Makedoniji i Crnoj Gori.

Na podgoričkom aerodromu, predstavnike medija dočekao je i pozdravio bosanskohercegovački ambasador u Crnoj Gori Branimir Jukić, izrazivši veliko zadovoljstvo ne samo uspostavljanjem ove linije, nego i ekonomskim oporavkom nacionalne aviokompanije.

Avion BH Airlinesa na ovoj liniji letjet će tri puta sedmično po vrlo pristupačnim cijenama karata.
XS
SM
MD
LG