Dostupni linkovi

Mitrovica: Ranjen zamenik šefa Kancelarije Vlade Kosova


Mitrovica
Mitrovica
Nepoznata osoba u petak uveče ranila je službenika Administrativne kancelarije Vlade Kosova u severnom delu Mitrovice, saopštila je policija.

Saznaje se da se radi o zameniku šefa Kancelarije Dušanu Milisavljeviću. Policija je saopštila da je ranjeni van životne opasnosti.

Prema rečima šefice Kancelarije Adrijane Hodžić, u trenutku kada su četvorica radnika Kancelarije izašla ispred lokala Ambient u severnom delu Mitrovice napadač koji je imao fantomku na glavi pucao je u njihovom pravcu i pogodio u nogu jednog od njih.

Napadač je, prema rečima Hodžićeve, pobegao automobilom koji ga je čekao u neposrednoj blizini.

Ona je najoštrije osudila ovaj incident, ističući da će kancelarija u saradnji sa Euleksom pokušati da stvori sigurno okruženje.

"Iskoristiću autoritet da u gradu zavlada red. Ovakvi incidenti su neprihvatljivi", istakla je Hodžić.

Ovo nije prvi put da je Milisavljević meta napada. Nepoznata lica su 18. novembra 2012. bacile eksplozivnu napravu na kuću Milisavljevića u Zvečanu. Načinjena je materijalna šteta ali povređenih nije bilo.

Pre dva dana desile su se dve eksplozije u severnoj Mitrovici, gde nije bilo povređenih. Obe meta bile su zgrade koja se renoviraju od sredstava iz Administrativne kancelarije kosovske vlade u Mitrovici.

Pojedini Srbi na severu protive se radu Administrativne kancelarije Vlade Kosova.
XS
SM
MD
LG