Dostupni linkovi

Rafinerija nafte u požaru u ruskom Smolensku


Očevici su prijavili požar u rafineriji nafte u Smolensku 24. aprila
Očevici su prijavili požar u rafineriji nafte u Smolensku 24. aprila

Ukrajinske bespilotne letelice pogodile su objekte za gorivo i energiju u ruskoj oblasti Smolenska, zapalivši ih, rekao je regionalni šef Vasilij Anohin na Telegramu rano 24. aprila.

"Naš region je ponovo na udaru ukrajinskih bespilotnih letelica", napisao je Anohin, dodajući da nema žrtava i da su požare gasili radnici hitne pomoći u okrugu Smolensk i Yartsevo.

Telegram kanal YE Astra objavio je video koji su snimili očevici koji navodno prikazuje veliki požar u jednoj rafineriji.

"Ruske snage protivvazdušne odbrane bore se protiv vazdušnih ciljeva, rekao je zvaničnik i pozvao stanovnike da ostanu mirni. Prema ažuriranim informacijama, kao rezultat napada ukrajinskih bespilotnih letjelica, na licu mjesta nije bilo žrtava ili povrijeđenih", rekao je Anohin. "Trenutno, spasilačke službe i službe za provođenje zakona otklanjaju posljedice i utvrđuju sve okolnosti incidenta."

Ranije je ruski telegram kanal SHOT, pozivajući se na svoje pretplatnike iz reda lokalnog stanovništva, pisao da je jedan ili više dronova udario u skladište nafte u selu Razdoro kod Smolenska, gdje su vidljivi vatra i dim.

Krajem prošle sedmice i guverner Smolenske oblasti prijavio je požar u objektu kompleksa goriva i energije nakon napada dronom. Vanredna situacija se dogodila u okrugu Kardimovski u centralnom dijelu regiona - u kom konkretnom objektu, šef regiona nije precizirao. Na ovom području se posebno nalazi naftno skladište Kardymovo. Prema RBC-u, pripada LUKOIL-Centrnefteprodukt.

XS
SM
MD
LG