Dostupni linkovi

Dio radnika "Aide" proveo noć u fabrici


Dio radnika tvornice obuće "Aida" noć je provelo u fabrici i u četvrtak nastavljaju prosvjed pred Vladom Tuzlanskog kantona, tražeći da Vlada, iako je u tehničkom mandatu, ispuni njihove zahtjeve.

U srijedu na pregovorima s predsjedavajućim Skupštine Tuzlanskog kantona Senadom Alićem i izabranim zastupnicima u Skupštini TK, koji su trajali više od dva sata, nisu uspjeli postići nikakav dogovor.

Od materijalnog zbrinjavanja otvoreno im je rečeno da nema ništa, a za uvezivanje radnog staža navodno će Vlada TK, kada bude formirana, dignuti kredit od šest milijuna maraka i početi uvezivati radnicima "Aide" 18 godina neuplaćenog radnog staža.

Radnici kažu da su pregovorima nezadovoljni jer konkretne korake Skupština nije ponudila, kao ni vrijeme kada će radnicima staž biti povezan.

U srijedu su radnici više od osam sati prosvjedovali pred zgradom Skupštine TK gdje ih je dočekao kordon policije.

Došlo je do naguravanja između radnika i policije usljed čega je nekoliko radnica ozlijeđeno, među njima najteže Enisa Kabil.

  • 16x9 Image

    Maja Nikolić

    Novinarstvom se bavi od 2006. nakon završenog studija žurnalistike u Sarajevu. Dopisnica je RSE iz Tuzle od 2007. godine. Bavi se najviše socijalnim, političkim i temama ratnih zločina. Često govori o pravima manjina i marginaliziranih skupina.

Vaše mišljenje

Prikaži komentare

XS
SM
MD
LG